Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Култура и изкуство // Бургас // Звезди
Стоян Янкулов, Веселин Веселинов-Еко и Васил Пармаков на забиват в Бургас

Зона Ц - на живо в Грууви бар Бургас



05 Май 2011, Четвъртък


Автор: Bourgas.Org

Известните български музиканти Стоян Янкулов, Веселин Веселинов-Еко и Васил Пармаков ще забиват в Грууви бар Бургас на 10ти май от 21:30часа и на 11ти май от 00:30 часа.


Създадена в средата на 90-те години, Зона Ц не без основание се сравнява с фюжън легенди като Уедър Рипорт и Йелоу Джакетс. Бързо натрупва популярност и печели симпатиите на ценителите на джаза заради доказания талант и нестандартност на членовете си.

В основата на музикалната концепция на Зона Ц стоят авторските композиции на Васил Пармаков и Веселин Веселинов-Еко. Дълбоките и изненадващи сола на пианото органично се допълват от усещането за лекота и ведрина, което внушава басът. Финален щрих на музикалната неповторимост поставят атрактивните барабани на Стунджи.

Всеки от музикантите има и блестяща самостоятелна кариера. Пианистът Васил Пармаков с умиление си спомня работата си с Емил Димитров, а проектите му с Ибряма и Ицко Финци (който старозагорската публика също има удоволствието да види на живо), за пореден път доказват, че изключителният джазмен умее да говори с всички изразни средства на музиката.

Добилият международна популярност от участието си с Елица Тодорова в Евровизия Стунджи, е много повече джаз музикант. Свирил е с Биг бенда на БНР, участва в проекти на Боби Макферин, Корнел Хорват, Карло Рицо, Енвер Измаилов. Янкулов е лауреат на множество награди за джаз и принос в областта на изкуството и представянето на българската култура по света. Музикалните критици наричат уникален стила му на свирене. Той успява да възпроизведе оркестрово звучене на ударните инструменти и у слушателя остава впечатлението, че свири повече от един перкусионист.

Още в началото на кариерата си Веселин Веселинов-Еко се утвърждава като търсен студиен изпълнител и участва в сто¬тици записи и концерти, прави театрална и филмова музи¬ка, телевизионни и радиопредавания. В периода 1990-2002 г. е член на Подуене блус бенд. Партнира в проекти на Бени Мопин, Клаудио Понтиджа, Ленърт Аберг, Арабел Караян. През 2003 г. е обявен за Басист на годината, а миналата година стана носител на приза “Кристална лира за джаз”.

Вход: 8 лева


Прочетено: 6036 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
hannah montana Балчик Богориди, Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 Ето го Немо Международен Семинар на фризьорите София Бургаски залез.JPG Созопол - пристан Цветы луговые созопол pepi Welcome
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development