Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кръгла маса за глобалните и локалните аспекти на устойчивото развитие



06 Май 2011, Петък



Обсъдиха реализирането на принципи на устойчиво развитие в локален, национален и глобален план на кръгла маса, по повод визитата на Бан Ки-мун

Домакини на форума бяха Организация на обединените българи /ООБ/ и Международната академия за българознание, иновации и култура /МАБИК/, с участието на гражданско сдружение „Хармония”, Фондация „Институт за устойчиво развитие”, Коалиция за устойчиво развитие, Младежка федерация за устойчиво развитие и др. граждански формации с идеална цел. Главна тема беше диалогът между властите, научния сектор, бизнеса  и гражданските организации за съгласуване на интересите в полза на опазване на околната среда, повишаване на качеството на живот, съхраняване на историческите и културните ценности.
Акад. Сергей Иванов от МАБИК председателстваше форума в панела, търсещ теми от предисторията и Средновековието град на София и българските земи, и предлагащ инициативи за изучаване, съхранение и популяризиране на  историята, но така също и на културните и технически български достижения пред европейските ни партньори и пред света. По мнението на участниците представянето и усвояването на добри европейски практики у нас трябва да бъде съпроводено с представянето на състояли се вече успешни български модели по урбанизация, развитие на градска среда и културно развитие.
 Под ръководството на проф. д-р Пенчо Пенчев  бяха разгледани предизвикателствата на глобалните политики за устойчиво развитие,  постулатите на Лисабонския договор и Лисабонската стратегия, изискванията на редица международни конвенции и евродирективи, по които България е страна, и възможността им за реализиране в българската столица и на територията на българската държава.
Форумът изработи и прие послание, което от името на Третия сектор да бъде връчено на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун при предстоящото му посещение в София по време на лекцията му пред софийската общественост и университетските среди.



Прочетено: 4660 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
честит рожден ден Пристанище Приморско хотел приморец Източнокатолическата черква ahtopol Салат дьо Шоп през деня не трябва да спиш! докато ние спи, те творят пътят за никъде БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Бургас, мостика До другото лято
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development