Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Областният управител на Бургаска област става на 58 години08 Май 2011, НеделяОбластният управител Константин Гребенаров ще посвети 57-я си рожден ден на девет годишната Радина Пенкова от Бургас. От три години детето и семейството му пътуват до клиника „Еликсир” в град Нови Сад, Сърбия, където Радина се лекува от Амблиопия.

Заболяването Амблиопия представлява намалено зрение, което не може да се коригира с очила или контактни лещи и не е причинено от заболяване на очите. Мозъкът не възприема това, което вижда едното око. Въпреки че окото е напълно здраво и има възможност да вижда, мозъкът го изключва, тъй като образите са размазани. На практика мозъкът избира да вижда само с другото око.

В България се използват два метода за борба с болестта, но те се прилагат само когато едното око е засегнато, при Радина обаче са засегнати и двете очи. Лечението и рехабилитацията, които ще помогнат на Ради да възвърне зрението си трябва да се провеждат докато навърши дванадесет години и са много скъпи.

Затова и тази година Гребенаров е призовал гостите си, вместо да му носят подаръци и цветя, да помогнат със събирането на средства за лечението на детето.

 Прочетено: 2762 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi Попрошайка воробей Лампа розичка Конструкция Първа копка Долно Езерово Жълтурче Змийския остров - Созопол ЛЯТО В ЧЕРНОМОРЕЦ Бодил край Ясна поляна Краси хотел приморец
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development