Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Полицай на месеца в Бургас е Стамат Христов



12 Май 2011, Четвъртък






За «Полицай на м. април» на нарочна церемония, проведена в сградата на ОДМВР – Бургас, Директорът на Бургаската полицейска структура - Комисар Милен Димитров отличи Стамат Христов – инспектор V степен, полицейски инспектор в Полицейски участък «Победа» към Първо Районно управление на МВР - Бургас. Същият заслужи отличието с прецизната си работа по разкриване на серия от кражби на черни и цветни метали, като в хода на полицейските действия са разкрити пет незаконни пункта за изкупуване на черни и цветни метали, разположени в кв. «Победа», както следва :
- ул. «Зора» № 43 –  пункта се обслужва от 35 годишния С.Щ. от Бургас,
- ул. «Тамара» № 16 – пункта се обслужва от брата на С.Щ. – А.Щ., 42 годишен от Бургас
- ул. «Тамара» № 20 – пункта се обслужва от брата на С.Щ. и А.Щ. – Б.Щ., 32 годишен от Бургас
- ул. «Страцин» № 19 - пункта се обслужва от 23 годишния К.А. от Бургас
- ул. «Владислав» № 43 - пункта се обслужва от 43 годишния В.Ч. от Бургас.
Пунктовете са се намирали в частни домове в кв. «Победа», като от тях са иззети пет електронни кантара, 196 кг. алуминиеви проводници и шини, 536 кг. медни проводници, 816 кг. оловни облицовки за проводници и 1 503 кг. разнородни черни метали и части от МПС, както и 17 регистрационни табели за МПС, предадени за скрап. Иззетите вещи са оставени на съхранение на площадка за скрап в Бургас. Братята С.Щ., А.Щ. и Б.Щ., както и К.А. и В.Ч., са задържани за срок от 24 часа. Спрямо В.Ч., С.Щ. и брат му А.Щ. е предприето задържане за срок от 72 ч. с прокурорско постановление, като в последвие С.Щ. и А.Щ. са освободени срещу парична гаранция в размер на пет хиляди лева, а В.Ч. остава в следствения арест.
Освен благодарствената грамота Стамат Христов получи служебна благодарност и тридневен допълнителен платен отпуск.
Стамат Христов е на 40 години, семеен, с едно деца. Започнал е работа в системата на МВР през 1995 година в РУП «Транспортна полиция», през 2001 година се прехвърля в Първо РУП – Бургас в Патрулно-постова служба. През същата година е назначен в Териториална полиция на длъжност «младши полицейски инспектор», като година по-късно е преназначен за «Районен инспектор». Участвал е в разкриването на множество престъпления срещу личността, кражби на имущество и други престъпления, като е уверен че без колективна работа положителното финализиране на полицейските действия не би било възможно. При връчване на наградата «Полицай на месеца» благодари на своите колеги от Полицейски участък «Победа» с Началник : главен инспектор Свилен Колев и на колегите си от Първо Районно управление на МВР – Бургас с Началник – главен инспектор : Красимир Кирязов  за съпричастността към общата кауза. Стамат Христов се ангажира и за напред да е в челните редици при противодействие на престъпността. Директорът на ОДМВР Бургас – Комисар Милен Димитров благодари на полицай Христов и на всички полицейски служители от Първо Районно управление «Полиция» - Бургас, като им напомни че полученото отличия в категорията «Полицай на месеца» е повод за отговорност и продължаваща работа по разкриване на криминалните деяния, осъществяване на територията на Централната градска част на Бургас.



Прочетено: 7844 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 докато ние спи, те творят ПЕПИ Първа копка Бургас, ФЛОРА 2009 Театър за драма. опера и балет, Бургас през гората, до морето Париж - моста на Александър 3-ти Богориди, Бургас Менструална чашка MeLuna Професионални Кокили!!!
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development