Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Синдикатите от Централна и Източна Европа – заедно за запазване на социалния модел в региона



КНСБ, Европа, България, Конфедерация
Ключови думи: КНСБ, Пламен Димитров, Социално икономически и политически преход
14 Май 2011, Събота



Президентът на КНСБ Пламен Димитров откри Международната  конференция Социално икономически и политически преход в страните от Централна и Източна Европа и ролята на синдикатите, която се провежда във Военния клуб, бул. Цар Освободител №7.


Президентът на КНСБ Пламен Димитров откри Международната  конференция „Социално икономически и политически преход в страните от Централна и Източна Европа и ролята на синдикатите”, която се провежда във Военния клуб, бул. „Цар Освободител” №7.
В конференцията взе участие президентът на Република България Георги Първанов, който приветства инициативите на КНСБ за почитане паметта на големия синдикалист и европеец проф. д-р Желязко Христов. и изтъкна съществената роля на КНСБ за утвърждаване и развитие на гражданското общество, за налагане на ключови промени в социалното и трудово законодателство, за твърдо отстояване и защита правата на работещите българи не само на масата на диалога, но при необходимост и на площадите.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров представи вижданията на Конфедерацията за неотложни и бързи мерки за компенсация доходите на гражданите у нас, сега, в условията на растящи цени и инфлация. Той подчерта, че България се нуждае от изработване и приемане на редица законодателни промени за гарантиране основните синдикални права, а именно: правото на сдружаване, на колективно трудово договаряне и правото на стачка. КНСБ вече представи цялостна концепция за тези законодателни инициативи на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, включително и изработения от Конфедерацията нов, усъвършенстван  закон за стачки и протести, който да замени досегашния ЗУКТС. Предстои да се потърси широк обществен консенсус за тях в срещи с различните парламентарно-представени политически сили.
След като внимателно изслушаха президента на КНСБ, лидерите и представители на най-големите синдикати от Централна и Източна Европа се включиха в целенасочени дискусии по отношение на социално-икономическите тенденции в региона. Те представят своите виждания за механизми и мерки за запазване модела на Социална Европа и възстановяване на икономиките чрез създаване на качествени и нови работни места.
Тематичните панели на конференцията и дебатите ще продължат до 18.30 ч., когато ще започне Тържественият Реквием – Концерт, в памет на проф. д-р Желязко Христов, д.м. – дългогодишен лидер на Конфедерацията до септември, 2010 г.
В събитието ще участват с приветствия и официални слова президентът на Република България Георги Първанов и министър-председателят Бойко Борисов.



Прочетено: 3336 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
бункер централна градска тоалетна аЗ В  АНГЛИЯ Флора Бургас 2009 Приятели МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. Предлагаме инкубатори за люпене на яйца созопол бургаска среща Spirit of Burgas hannah montana ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development