Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас иска 120000 за спортната база на Минерални бани



Доизграждането на модерната спортна база в Минералните бани да стане с финансовата подкрепа на Министерството на физическото възпитание и спорта
Ключови думи: Бургас, Минерални бани, Община Бургас, спортна база, Свилен Нейков, Димитър Николов
17 Май 2011, Вторник



Доизграждането на модерната спортна база в Минералните бани да стане с финансовата подкрепа на Министерството на физическото възпитание и спорта. Община Бургас иска 120 000 лв за довършване. Министър Свилен Нейков и кметът на Бургас Димитър Николов коментираха казуса по време на извършената проверка на новостроящата се база.

 Целта е Общината да реализира един съвременен спортен център, който да се впише добре в концепцията за развитие на територията. В района до Минерални бани се намират новите и бързо развиващи се бургаски квартали Ветрен и Банево, където тепърва ще расте броят на местните жители и на туристическите посещения. 

Министър Нейков заяви, че държавата ще насърчи усилията, които полага Община Бургас за изграждане на нови спортни бази и развитие на спорта като цяло. За целта Община Бургас съвместно с клубовете, които тренират на базата, ще кандидатства за отпускане на сумата от спортното министерство.
Министър Нейков посети изграждащата се спортна база по покана на кмета Николов. Придружиха ги депутатът Стоян Гюзелев и директорът на общинско предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи” Живко Иванов. 

 Новото съоръжение ще се намира на мястото на старата база на "Черноморец", включваща игрище за футбол с естествена трева, обслужваща сграда с 35 легла, ресторант и неизползвани досега площи. Всичко изброено е амортизирано през годините и не се намира в добро състояние.
Понастоящем на Минералните бани тренира единственият бургаски отбор по ръгби, футболните отбори на Ветрен и Банево, както и децата от футболната школа на "Нефтохимик".
 В момента текат строителните дейности по изпълнение на първи етап от проекта. Той предвижда изграждане на открит плувен басейн /25 на 12.5 м./ с обслужваща постройка и осигурена достъпност за хора с увреждания. Съоръжението ще може да се ползва за спортна /тренировъчна/ дейност от бургаските клубове, но и за удоволствие - от бургазлии и гостите на града. Предвидено е монтиране на подгряваща инсталация. Официално е поискано разрешение от държавата басейнът да се пълни с минерална вода от местен източник. За реализацията на първи етап Община Бургас осигури средства в размер на 400 000 лв., заложени в бюджет'2011
 Вторият етап на проекта предвижда закриване на плувната база с купол /лека конструкция/, изграждане на 2 игрища за мини футбол с изкуствена настилка, 1 тенис корт и 1 игрище за баскет/волейбол. Към съществуващия футболен терен ще бъде направена трибуна.
 „Изграждането на модерен спортен комплекс в Минералните бани е във връзка с намерението на Община Бургас за развитие на района като балнеоложки, археологически и рекреационен център. Наличната леглова база създава условия състезатели от различни спортове да провеждат там подготвителни лагери”, заяви кметът Николов.
Наскоро Община Бургас получи и управлението на 3 имота на здравното министерство и находищата от минерални води, намиращи се на територията на Минералните бани.



Прочетено: 6098 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Ето го Немо Конкурс прическа Бургас 2009 Бургас-моста АЗ Богориди, Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 Конкур глазами зрителя Бургаският мост през 2011 г. Конкурс прическа Бургас 2009 Маската Индивид в Червено море
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development