Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Островът на Камен Калев е островът на въпросите в Кан



19 Май 2011, Четвъртък



На 16.05.2011 в зала Theatre Croisette беше премиерата на новия български филм ОСТРОВЪТ на Камен Калев в рамките на 64тото издание на кинофестивала в Кан.


Събитието протече повече от обещаващо при препълнена зала, бурни аплодисметни и с участието на голяма част от актьорския и продукционния екип на филма
Не само за гостите, но и за голяма част от присъстващия актьорски екип – Леисия Каста,Бойка Велкова, Туре Линдхардт, Иван и Андрей, Слав Танев  това беше първата прожекция на филма. Всеки беше нетърпелив да види финалното копие след всички довършителни работи в Швеция. Напрежението подсилиха и хилядите противоречия и въпросите, които филма зададе след  предпремиерните  прожекции предназначени за френските медии, кинокритици и дистрибутори.
От възхищение до тотален шок варират мненията на публиката и критиката. Дали заради жанровите особености от драма през трилър, та до комедия или заради темите, които филма засяга,  някой сравниха Калев с Дейвид Линч, други развълнувано коментираха перфектната игра на актьорите. Силен акцент беше поставен върху безупречната игра на Летисия Каста в ролята на Софи. Безспорно е мнението, че това е най – силната роля на актрисата в киното, а самата тя не скри желанието си да работи и завбъдеще с нашия режисьор.
Филмът впечетли критиците с визуалното си богатство операторски почерк.
Сериозно впечетление направи и българската актриса Бойка Велкова с безспорния си талант и  абстрактна роля, а Любен Дилов както винаги разсмя публиката.
Очакваме премиерата на „Островът” по българските кина през октомври.


Прочетено: 7474 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi морето и ние есен 01 Стив и аз Конкурс прическа Бургас 2009 аз културен център централна градска тоалетна wood Spirit of Burgas прозорци в хале Bulgarian Airlines...ама в Кайро
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development