Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас - 70 милиона лева са инвестирани в спортМитко Събев подкрепя адаша
Ключови думи: Митко Събев, футбол, Черноморец, Черноморец Арена, Бургас
20 Май 2011, ПетъкРаботата по проекта Черноморец Арена не е спирал нито за ден, коментира Митко Събев


Митко Събев – „Не сме спирали нито за ден работа
 по проекта „Черноморец Арина”

    Това заяви председателят на съвета на директорите на ПСФК „Черноморец – Бургас”. Той и ръководството на клуба бяха поканени на заседание на общинския съвет на град Бургас, за да запознаят съветниците с подробности от проекта. Събев обяви, че до момента е вложил около 70 милиона лева за футбола на територията на Бургас, като в тази сума влизат двете основни реконструкции на стадион „Лазур”, стадиона в Поморие, инвестициите в Кампуса „Гнездо на акули”, както и средствата за издръжка на бургаските футболни клубове „Нафтекс” и „Черноморец – Бургас”.
    Предложението на Председателя на Съвета на директорите Митко Събев към общинските съветници е да се отдели проекта „Черноморец – Арена” в ново дружество, което да бъде свързано със спорта, като това новосъздадено дружество ще има пълен финансов контрол над инвестициите вложени в проекта.
„След като това се случи, ще бъде поставено началото. В момента не може да се направи нито презентация, нито можем да развием проекта – допълни още Събев. Учредим ли това дружество трябва да ви кажа, че пари по света има много, просто трябва всички да се убедят, че това се прави за хората и за футбола в град Бургас. Когато проекта стане независим, ще има контрол над него и тогава всяка една институция ще може да види какво се случва във всеки един момент. Когато отделим проекта, ние ще имаме много способи и възможности за финансирането му. След като това стане, можем да минем през борса, да потърсим различни финансови институции или фонд, които да финансират проекта, чрез участие в капитала и други способи – допълни клубният собственик.
    На въпрос за недобрите  резултати през пролеттта г-н Събев отговори, че поема цялата отговорност за проблемите през настоящия полусезон, но и заяви, че те не са футболни. 
„Направиха ги футболни чрез дискусии, че „Черноморец – Бургас” ще има финансови проблеми. Тези неверни тълкувания и публикации са причина за психологическия срив в отбора. Ако не се беше случило това, което е извън футбола, най-вероятно щяхме да играем в Европа. Разликата от четвъртото място, което дава право да се играе в Лига Европа и постигнатото от нас през първия полусезон е 19 точки, така че ако ги нямаше тези проблеми, ние със сигурност щяхме да играем в Европа. Имаме и стадион, който отговаря на всички изисквания за провеждане на футболни срещи от най-висок ранг.        Футболът е страшно динамичен, допълни още Митко Събев. Може днес да имаш успехи, но утре е възможно и да се сринеш. Примерът с „Шалке” е показателен – отборът игра полуфинал в Шампионската лига, а в Германия беше пред изпадане. Така че успехите на клуба зависят много от спокойствието, което ние - гражданите на Бургас и хората, които дават средства, можем  да гарантираме”-завърши председателят на съвета на директорите на „Черноморец – Бургас”.
    В свое изказване в подкрепа на реализацията на проекта се изказа и кмета на Община Бургас Димитър Николов, който отбеляза наред със спортната му значимост, така също и социалния ефект, който би имал върху хората изграждането на този мегакомплекс, като по предварителни разчети, при неговото откриване ще се разкрият няколко хиляди нови работни места.
Позитивният отзвук, който предизвика сред общинските съветници изявлението на клубния президент Митко Събев и категоричността при отговорите му на поставените въпроси от съветниците, дава увереност на ръководството на „Черноморец – Бургас”, че този единствен по рода си и по своите мащаби проект не само в страната, а и на Балканите, ще намери още повече съмишленици, както сред привържениците на футбола, така и сред гражданите на Бургас  и със своята реализация ще допринесе за още по-динамичното развитие не само на града, но и на Общината.
Прочетено: 4132 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Приморско Заслон в местност Силкосия Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA Красимир Балъков Тройката, паметника Конкур глазами зрителя ll Созопол pepi бургаска среща Черноморец-Поморие Детски къщи Teddys house
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development