Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

28 иi 29 май 2011 - Национален странджанско-тракийски събор ФОЛКЛОРЕН ВЕНЕЦ - БОЖУРА27 Май 2011, ПетъкНа 28 и 29 май в град Средец и местността Божура за деветнадесети път ще се съберат почитателите на странджанската и тракийска песен.

На 28 и 29 май в град Средец и местността „Божура” за деветнадесети път ще се съберат почитателите на странджанската и тракийска песен.
    Съборът се организира от Община Средец, Съюза на тракийските дружества в България, Регионалния съвет на тракийските дружества – гр. Бургас, Народно читалище „Пробуда – 1897” и Общински исторически музей – гр. Средец със съдействието на Министерството на културата. Фолклорният празник се провежда под патронажа на кмета на община Средец-инж. Тодор Пройков и председателя на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов.
   Съборът надпяване и надсвирване „Фолклорен венец-Божура” има за цел да продължи традицията на странджанско-тракийския край, да стимулира интереса и любовта към богатото фолклорно наследство. В него участват млади изпълнители и инструменталисти разпределени в четири групи – до 10 год., до 14 год., до 18 год. и представители на музикални училища и паралелки. Председател на журито ще бъде академик Петко Радев.
   Деветнадесетият фолклорен събор е включен в програмата на Пилотен проект „Странджа” на Министерството на културата.
   За първи път почитателите на странджанската песен ще имат възможност да се борят за специална награда „С песните на Калинка Згурова”. Конкурсът е посветен на юбилея на народната певица от село Дебелт, Средецка община, една от създателките и ревностни съхранители на Националния Странджанско-тракийски събор.
   Тази година след двегодишно затишие, отново се дава възможност на млади и стари да разровят „раклата на баба” и да участват в конкурса за пълен автентичен костюм.
   Финал на двудневния празник за любителите на българския фолклор ще сложи Националният фолклорен ансамбъл „Българе” с фрагменти от музикално-танцовите спектакли „Албена” и „Това е България”.Прочетено: 14464 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Раковини във въздуха аз през деня не трябва да спиш! Щрауси край Грудово Spirit of Burgas Четвърти рожден ден Мебелна Фабрика ДИЕЗ Бургаският мост през 2011 г. Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове хотел приморец ll
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development