Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Община Бургас
Детска площадка в Бургас отвори врати изцяло обновена

В Бургас на Първи юни .



02 Юни 2011, Четвъртък


Източник: Bourgas.org

Детската площадска зад сладкарница Златната рибка изцяло обновена. Така би звучала новината преди години. Днес Площадката е обявена за най-старата в Бургас. Истиността на това твърдение може да се оспори, което не намалява стойността на придобивката за децата на Бургас

Една от най-известните детска площадка в Бургас е обновена  в Деня на детето. Детският кът "до Гъбката" в Морската градина беше открит от кмета на община Бургас Димитър Николов.  Много деца и родители, които бяха избрали да посрещнат 1 юни именно на това място.

Фактологията в прес съобщението на Общината куца, за да се докаже, че всичко започва от утре. До Гъбката имаше люлки с "покривче" - метални, красиво изрисувани детски съоръжения. Тях наричахме детския кът.

Средствата за ремонт и благоустрояване на площадката в размер на 195 000 лв. бяха осигурени от Община Бургас, след като през 2010 г. тя получи собствеността върху нея от държавата. Така един от най-предпочитаните за игра и почивка места в историческата част на Приморски парк, възвърна своя облик, след като през последните няколко години то стоя занемарено и негодно за използване.
 
Кметът Димитър Николов пожела на децата да са здрави, за да могат да прекарват много радостни мигове както на тази, така и на всички детски площадки в града. Той призова както малките, така и възрастните да пазят новите съоръжения, така че да им се радваме максимално дълго време.

След извършения ремонт, Бургас за първи път има площадка с обособени игрови зони както за най-малките – децата от 0 до 3 г., така и за по-големите – от 3 до 12 г. Повечето от тях са подходящи за използване и от деца с увреждания. Декоративна скала за катерене и съоръжение за игра с вода са сред най-атрактивните нововъведения. Монтирани са още нови люлки, клатушки, комбинирани детски съоръжения с функции за пързаляне, въртене, пазене на равновесие, катерене. Всички съоръжения са изработени от изключително висококачествени материали, със специално покритие, устойчиво на влага, подходящо за местоположението им в близост до морето. Площадката е подсигурена с ударопоглъщаща настилка от висок клас, която гарантира сигурността на децата. Заедно със съоръженията за игра в детския кът е монтирана и нова паркова мебел: пейки, кошчета за отпадъци, чешмичка, беседка, ограда. Районът е озеленен с дълготрайна декоративна растителност, затревени са засегнатите при строителството терени. Възстановени са подземните комуникации – ВиК, ел. мрежа. Изградено е ново парково осветление. С оглед опазването на детския кът вечер той ще се заключва.

43 са ремонтираните или новоизградени детски площадки в Община Бургас за последните три години и половина. Много скоро предстои откриването на още един емблематичен за Бургас детски кът – Стената на приказките.


Детската площадка е разделена на две секции - по възрастова група.

След официалното откриване на площадката, там започна детски хепънинг с игри, музика и подаръци, осигурени със съдействието на  МБАЛ „Дева Мария”, Philips Avent България, Happy Bar&Grill  и Първа частна детска млечна кухня „Бамбини”.  



Прочетено: 7376 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Цъфнали череши Флора Бургас 2009 HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Черноморец-Поморие Пролет, кокичета сред тухли pepi Републиканска след ремонта АЗ ПЕПИ Щрауси край Грудово Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Заслон в местност Силкосия
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development