Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ансамбъл „Българе” представя за първи път в Бургас Музикално – танцов шоу спектакъл “Албена”

Музикално – танцов шоу спектакъл “Албена”



Ансамбъл Българе в "Албена"
Ключови думи: ансамбъл Българе, община Бургас, музикално танцово шоу
06 Юли 2011, Сряда



Ако си мислите, че “Това е България” и “България през вековете” са много различни, то непременно трябва да видите третия спектакъл на ансамбъл “Българе” – “АЛБЕНА”. Със сигурност няма нищо общо с първите два. Този спектакъл показва красотата и силата на българската фолклорна песен.


Тази песен, която е съхранила нашия дух и самосъзнание през вековете, която ни прослави в целия свят и полетя в Космоса дори. Уникалното представление разкрива с пълна сила таланта на солистката на ансамбъла Албена Вескова, и като певица, и като актриса и като автор на песни. За около 1ч. и 40 мин. Тя изпява на живо 15 фолклорни и авторски песни от Родопите, Добруджа, Тракия и Македония.
Освен Албена Вескова на сцената излизат родопския певец Любомир Петов, откритието на ансамбъл “Българе” трио ”THE UNIQUE VOICES ”, гайдаря Веселин Кузмов, кавалджията Владимир Величков и цигуларя Атанас Славов – Мравчо, които по отделно и заедно смайват публиката с невероятните си изпълнения.
Разбира се, че в спектакъла не само се пее. И този път ансамбъл “Българе” показват красотата на българския фолклорен танц, по нов и оригинален начин, изпълнен с много ефекти и новаторски режисьорски решения. Особено се открояват женския варненски танц и хорото на три ката, което демонстрира универсалността на танцьорите от ансамбъла.
Гвоздеят на спектакъла е “Надиграването на най-добрите танцьори на България”, победителят от което се определя с аплодисментите на публиката. Музиката на това танцово шоу е на композитора Цветан Цветков, а в него взема участие авторът на спектакъла -  Христо Димитров.
На сцената за първи път,  във фолклорното изкуство, ще участват  коне и  каскадьори . Но най-изненадващо е присъствието на прима-балерината на Националната опера и балет – Веса Тонова и нейните партньори.

Мероприятието ще се осъществи със съдествието и подкрепата на Община Бургас.

Билети на касата на Драматичен театър "Адриана Будевска".






Прочетено: 6144 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Площад Тройката, Бургас Бургаският кей pepi АЗ ПЕПИ Финансова помощ за бедните Pepi  мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Кой си изгуби мидите? Рози
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development