Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Меглена Кунева: Казусът с ЛУКОЙЛ не е изненада и се дължи на лошо управление



31 Юли 2011, Неделя



„Още през пролетта, когато беше кризата с цените на горивата, аз отправих въпроси към правителството какви мерки ще предприеме срещу монополиста.

„Отнемането на лиценза на „Лукойл Нефтохим” не е изненада и се дължи на лошо управление.” Това коментира във Варна гражданският кандидат-президент Меглена Кунева. „Още през пролетта, когато беше кризата с цените на горивата, аз отправих въпроси към правителството какви мерки ще предприеме срещу монополиста. Това беше предупреждение, че нещо не наред. На същата позиция бяха и хората, които протестираха защо правителството тогава не чу потребителите”, допълни Кунева. Тя призова кабинетът да каже какъв е планa му за действие при създалата се кризисна ситуация. „Чета, че няма да има гориво за самолетите, че ще има проблеми с БДЖ в средата на туристическия сезон. Това ще има ефект върху цялата икономика, трябва да има ясна идея какво следва оттук нататък”, коментира още Меглена Кунева.
 Кандидатът за президент коментира и данните от социологическо проучване, според което ако изборите бяха днес, то тя би имала подкрепата на 38 % от избирателите, колкото и кандидатът на ГЕРБ. „Приемам всички данни от социологическите проучвания с интерес и смирение. Искам да дам решения и резултати. Едва когато хората могат да измерят резултата от моя труд, както беше с влизането в Европейския съюз, единствено тогава ще се чувствам спокойна, че съм направила максимума”, заяви Кунева и изрази притеснение за големия процент хора, които смятат, че изборите ще бъдат манипулирани. „Никак не се учудвам, че от Европа искат да знаят защо министърът на вътрешните работи е и шеф на предизборен щаб на партия, както и защо има огромен брой фантоми в избирателните списъци. Едва 15 на сто от гражданите вярват, че ще има честни избори, а над 37 на сто смятат, че вотът ще бъде манипулиран – това е отвъд най-тежките прогнози”, допълни Кунева.
 „Кандидатите за президентските избори тръгват от неравен старт.” Така гражданският кандидат за вицепрезидент Любомир Христов коментира отказа на ЦИК да регистрира Инициативния комитет и последвалото отхвърляне на жалбите от ВАС. Христов отбеляза, че партийните кандидати могат са събират средства преди да са се регистрирали, а независимите нямат това право.
„Очаквам с интерес, оптимизъм и добро чувство изборите. Една от критиките в последния доклад на ЕК е за избора на председателя на ВАС. Там Брюксел вижда политически привкус. Аз се надявам ВАС и ЦИК да опровергаят подобни предположения. Не ми е приятно страната ни да бъде споменавана с негативни оценки за демокрация по отношение на изборите. Ние нямахме критика в това отношение в продължение на много години,” каза още Кунева. Тя съобщи, че възнамерява да събира подписите за кампанията си лично и че атаките срешу нея имат обратен ефект.
На въпрос как ще коментира ветото на президента по Закона за дипломатическата служба Кунева заяви, че е „крайно време България да приключи с тази страница от своята история”. Тя коментира, че ако президентът е бил от друга партия, различна от тази, която издига и Ивайло Калфин, резултатът би могъл да е различен. Кандидатът за президент добави, че „докато левицата толерира доносниците в дипломацията, то управляващите позволяват да има доносници в МВР и в администрацията.”.


Прочетено: 4250 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Духовности Черноморец-Поморие Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Бургас, ФЛОРА 2009 В очакване на жертвата коте моят изгрев Ботева  мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development