Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Spirit of Burgas - повече от цирк



МАГИЯТА НА СЪВРЕМЕННОТО ЦИРКОВОТО ИЗКУСТВО ЩЕ ЗАВЛАДЕЕ SPIRIT OF BURGAS
Ключови думи: Spirit of Burgas, Бургас, фестивал, Цирк Кумбо, цирково изкуство
03 Август 2011, Сряда



Изкуството отразява действителността. Системата от аксиоми, на които са стъпили архитектите на Spirit of Burgas, е свободна от противоречия.

Експерименталният проект Цирк Кумбо ще бъде неразделна част от трите фестивални дни

Изкуството има много форми и проявления - музикална, театрална, танцувална. Тазгодишното издание на SPIRIT of Burgas разширява обхвата си, добавяйки експериментално интерактивно представление към своята програма.
Фестивалният дух ще се прояви и под купола на пътуващия из Европа експериментален арт проект Цирк Кумбо по време и на трите нощи на SPIRIT of Burgas.
„Сцени от различни класически приказки биват трансформирани в чудати форми, по време на пътуването през фантазните мутации на Кумбо образите“, така описват артистите от експерименталния цирк своите пърформанси и обещават незабравимо преживявяване за всеки, който реши да се присъедини към предствлението им по време на фестивала.
Създаден от интернационален колектив от независими млади артисти, Цирк Кумбо комбинира цирково изкуство и жива музика с различни театрални гигове. Идеята на проекта е да се създаде алтернативен модел на шоу концепция, освободена от лъскавата рамка и пределите на залата, както и да възроди забравеното цирково изкуство, като го  представи в нова светлина. Посредством уъркшопи и интерактивни игри публиката също ще има възможност да се включи в „цирка“ и да усети магията на представлението, превръщайки се от пасивен наблюдател в активен участник.
В програмата на Цирк Кумбо ще бъде включен Хена уъркшоп. Дарио Супер Марио и Мила от Марс ще демонстрират степента, до която са изучили танцуването с огън, а A r t A t t a c k (Shamancheto & Popara) заедно с Фрийк Гегове от Кумбо екип ще „атакуват“ публиката по всички фронтове в своето вариете с отворена сцена.
За всички, които проявят любопитство и решат да изследват по-дълбоко магията на уличното изкуство и цирка, корените и историята им, са предвидени филмови прожекции.  В програмата ще бъдат включени два класически черно-бели филма с участието на Чарли Чаплин и Бъстър Кийтън, документален филм, посветен на уличното изкуство, както и номинираният за Оскар анимационен филм на Силван Шомет „Илюзионистът“.
Първата по рода си за Spirit of Burgas сцена се осъществява и с подкрепата на Beck’s – немска марка бира номер едно в света. И тази година брандът с удоволствие партнира на фестивала, подкрепяйки различните жанрове изкуство – част от неговата програма.



Прочетено: 5284 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Салат дьо Шоп Underwater докато ние спи, те творят Източен лопох цвят wellcome to bourgas Йордановден 2011, Бургас - от Тина Кокили за Строители и Атракции сградата на Общината Светла Александропулис, юни.2007
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development