Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БТПП и Федерацията на научно-техническите съюзи искат съживяване на инженерните науки и финансиране на иновацииБългарската търговско-промишлена палата, БТТП, Федерацията на научно-техническите съюзи, НТС, ТНТМ, инженерни науки, иновации
Ключови думи: Българската търговско-промишлена палата, БТТП, Федерацията на научно-техническите съюзи, НТС, ТНТМ, инженерни науки, иновации
04 Август 2011, ЧетвъртъкБългарската търговско-промишлена палата (БТТП) и Федерацията на научно-техническите съюзи (ФНТС) се обединяват за възстановяване на традциите в инженерните науки и иновациите. Вече е налице договорка да бъде изготвен нов Меморандум към действащото Споразумение между двете организации.

Цветан Симеонов отправи покана до ФНТС за участие в Съвета по иновации при Палатата. Разгледани бяха възможностите за участие със съвместни проекти по подходящи програми на ЕС.
От страна на Федерацията на научно-техническите съюзи беше предложено БТПП да участва в “Технологичен форум” през месец ноември  по проблеми на бизнеса, проучвания за изследване и технологиии.
Двете неправителствени организации ще си сътрудничат в обучение и тестване по програмата на European Computer Driving License (Европейски сертификат за компютърни умения).  /ECDL/. Федерацията притежава лиценз за Сертификационната програма.
На срещата бяха коментирани и идеи за съживяване на фундаменталната наука чрез участие в Национална програма за фирми с ясни приоритети в областта на научните изследвания и иновации и за тяхното прилагане.
БТПП и Федерацията на научно-техническите съюзище работят за изготвяне на предложение до държавните органи да се търсят пътища за съживяване на инженерните науки, финансиране в иновации за скъсяване на пътя от идеята до внедряване на крайния продукт.


Прочетено: 10553 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Есен в Париж от Бутик Фонтанът на горноезеровски циганин Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol Флора Бургас 2009 Преминаването забранено! Pink For Sale Приятелки в три цвята Кой си изгуби мидите? флора 2008 В атака Стена
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
01
02
03
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development