Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Именитият цигулар Минчо Минчев е тазгодишният носител на наградата Емил Чакъров04 Август 2011, ЧетвъртъкНа специална церемония при закриването на Летните музикални празници в Бургас ще бъде връчена награда в чест на маестро Емил Чакъров.

Закриват Летните музикални празници с награда на името на Емил Чакъров

На специална церемония при закриването на Летните музикални празници в Бургас, от името на кмета Димитър Николов ще бъде връчена награда в чест на маестро Емил Чакъров. Събитието ще се състои на 31 август от 21.00 часа, непосредствено преди началото на последния от афиша спектакъл „Прилепът”.
За носител на тазгодишната награда бе избран именитият цигулар Минчо Минчев, който е бил близък приятел на Чакъров. Именно той ще има правото да участва в номинирането на победителя догодина.
Инициативен комитет, съставен от радетели на българската култура и изкуство, сред които кметът Николов, директорът на Бургаската опера Александър Текелиев и Радка Памукова – биограф и учител на маестрото, внесе в Община Бургас предложение за възобновяване на музикалните празниците на името на големия български музикант и виден бургазлия Емил Чакъров. Инициативата е свързана с 20 – годишнината от кончината на диригента, която отбелязваме днес, 4 август.
Това е поредната стъпка по посока на съхраняване на паметта на диригентът, покорил всички световни музикални върхове, след като преди месец местният Общински съвет удостои посмъртно Емил Чакъров със званието „Почетен гражданин на Бургас”.
Емил Чакъров е български музикант и диригент, роден в Бургас през 1948 г. На 15 г., той започва да изучава дирижиране в Софийската консерватория и 8 год. по-късно е най-младият лауреат на конкурса по дирижиране Херберт фон Караян в Берлин.
Емил Чакъров дирижира Берлинската, Ленинградската, Израелската филхармония, Бостънския, Лондонския, Чешкия симфоничен оркестър, оркестъра на Лос Анджелис, Цюрих и Френския национален оркестър. Чакъров покорява и световните оперни сцени като Ковънт Гардън, Метрополитан, Миланската Ла скала, Неапол, САЩ.Прочетено: 2814 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Барселона Мой хороший знакомый из Бургаса хотел приморец Казан за топло Красимир Балъков Финансова помощ за бедните ВИК УСЛУГИ БУРГАС пътят за никъде hannah montana моите цветя Фрагмент от сграда в Бургас Бургаски залез.JPG
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
31
1
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development