Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Крими
Само мутри и ходят с вайо

Компютърджия с патлак – абсурд, дори в Бургас.



10 Август 2011, Сряда



Една дама журналист е чула от неин приятел да казва - информацията няма майка. Да добавим дефинитивно: данните щъкат около нас и малко е нужно, за да се превърнат в Информация. От своя страна информацията е най-летливото агрегатно състояние на дереджето.

В този ред на мислим, чудим се дали определението незаконно придобиване на информация е адекватно за чисто тъпанарската издънка на няколко кьорпета, решили да копират, фалшифицират или нещо друго вандалско на кредитни карти.

Гледайки снимките – хак им е. Вайо за кредитни карти! Не знаят ли тези момчета, че който е с вайо рано или късно гърми, или го гърмят. Спомням си едно много свястно момче, за което всички казваха, че не е свястно, как се радваше на своето вайо и се чудеше, защо аз се радвам на моя грозен DELL и не  харесвам вайо, и после го ... нелепо  с нож ...

Да си дойдем на думата и на сводката на полицията: Лица, занимаващи се с незаконно придобиване на информация от електронни банкови карти, са задръжани на 09.08.т.г. при проведена специализирана полицейска операция от служители на ГДБОП – МВР, Териториално звено «Борба с организираната престъпност» – Бургас и служители на Районно управление «Полиция» - Несебър. Лицата : И.Т., 32 годишен от Бургас, А.П., 25 годишен от Пловдив, И.И., 27 годишен от Сливен и Р.Р., 29 годишен от Сливен, са задържани при демонтиране на техническо устройство от банкомат, разположен на ул. «Метрополитска» в Старата част на Несебър.
Установено е, че мъжете са осъществявали престъпна дейност, състояща се в изготвяне, монтиране и използване на технически средства с цел незаконно придобиване на информация от платежни инструменти – електронни банкови карти, ползвани за банкомати, разположени предимно на територията на Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас.
В резултат на последващите процесуално-следствени действия и проведени оперативно-издирвателни мероприятия, от задържаните и от адресите, на които са пребивавали, са намерени и иззети множество вещи : скимиращо устройство, множество електронни компоненти, служещи за осъществяване на престъпната им дейност, бели пластики с нанесени откраднати данни от истински платежни инструменти – дебитни и кредитни карти на български и чужди граждани, празни бели пластики, преносими компютри, мобилни телефони, flash памети, помощни материали за монтиране и демонтиране на устройствата ( лепила, специални остриета, USB кабели, двойно залепящи ленти и др.), доказващи съпричастността на лицата към незаконното придобиване на банкова информация. От 32 годишния И.Т. е иззет законно притежаван пистолет – «Валтер» 9х17.
По случая е образувано досъдебно производство, като предстои искане на постоянна мярка «задържане под стража» спрямо : 25 годишния пловдивчанин и 32 годишния бургазлия. Останалите лица са конституирани, като свидетели.  Работата по случая продължава.

Де факто в последните няколко месеца се сблъскахме с много по-идиотска кражба на информация от няколко типа: полумлада бургашка фирма, краде старите сорсове на стари бургашки пак фирми, неразвивайки ги вече няколко години, но продължавайки да ги предлага на клиентите си, които от своя страна се чудят, защо сайтовете им струва 400 лева и не стават за нищо, а едни други струват 4000 и стават. Натъкнахме се също така на няколко наети ИТ полуработници и -чки такива, с полуквалификация, които си позволяват да пипат информация, за която бият по ръцете. И се чудят защо наетите работници в други държави получават по-високи заплати, и защо работодателите на полутакивата нашенци и нашенички ги наритват.

Странно дали полицията се интересува от този тип незаконно придовабиване на информация, защото то е също толкова вредно, колкото и другото.



Прочетено: 7500 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
http://rosengeorgiev.com 1 Храбрая ворона Spirit of Burgas Конкурс прическа Бургас 2009 Забранено за нудисти Pepi коледни песни МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu АЗ ПЕПИТА БСУ Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development