Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ивон Калман посети Бургас11 Август 2011, ЧетвъртъкДиректорът на Държавна опера - Бургас Александър Текелиев, съвместно с Ивон Калман - дъщеря на световноизвестния унгарски композитор Имре Калман, дадоха пресконференция, по време на която бяха обявени подробности за следващото издание на фестивала „Летни музикални празници”.

Визитата на Ивон Калман е свързана с представянето на бащиното й творчество, което ще влезе в програмата на фестивала „Летни музикални празници 2012”. Тя е за първи път в България и при срещата си с кмета Димитър Николов сподели, че е възхитена от европейския вид, красотата и културния афиш на Бургас. От своя страна той й връчи пластика, изобразяваща котва. Това е дар, който се дава на специални хора, за да се чувстват свързани с града.
„Качеството на Бургаската опера е на световно ниво, а духът на Бургас е познат по целия свят. Именно заради това съм щастлива, че работата на моя баща ще бъде представена тук, в Бургас”, заяви Ивон Калман.
Александър Текелиев изказа своята благодарност към Община Бургас, за нейната помощ и подкрепа. Според нето Бургас е прецедент с отношението си към операта и „пример за това как трябва да се случват нещата в България”.
Представянето догодина съвпада с честванията по повод 130-годишнината от рождението на Имре Калман. Акцент в програмата на следващите Летни музикални празници в Бургас ще е произведението „Баядерка“, както и „Царицата на чардаша”. Със сигурност организирането на събитието ще бъде с международно участие.
На срещата госпожа Калман разкри интересен факт около идването си в България. Бургазлийка на 90 г., която е била асистентка на майка й, е помогнала с организацията на визитата и е зародила от най-ранна детска възраст у Ивон Калман любовта и желанието да посети страната ни. „Всичко, което тя ми е разказвала за България и най-вече за Бургас, се оказа абсолютно вярно. Оставям сърцето си в Бургас! За мен ще е удоволствие да дойда отново догодина!”, каза дъщерята на Имре Калман.


Прочетено: 4072 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Парк в Бургас, Младежки дом майк Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи красиви по всяко време Конкур глазами зрителя Бургаският кей Пристанище Приморско Ученички Бургаският мост през 2011 г. Близо до жп гарата Бургас-моста Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
31
1
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development