Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Представят Симфоничния проект на ФСБ в Летен Театър Бургас на 9 септември



11 Август 2011, Четвъртък



ФСБ Симфони ще бъде представена в Летен театър Бургас - на 9 септември, с Бургаската филхармония и Хора на ансамбъл Странджа.

На 9 септември в Бургас със симфоничен оркестър и фолклорен състав  ФСБ ще се завърне на сцената. Симфоничният проект на ФСБ е обещаното завръщане на групата!

След издаването на албума “ФСБ.” с петнайсет нови композиции, зимното концертно турне и първото DVD в историята на групата “ФСБ на живо - Филм концерт”  музикантите ще се срещнат с българската публика през септември.

Първият им концерт с Пловдивската филхармония е събитието, с което на 1 септември се открива Есенния салон на изкуствата в Пловдив. Програмата е уточнена, създадени са симфоничните оркестрации на най-големите им хитове, които ще прозвучат по нов, уникален начин. От 10 август започват репетициите на  ФСБ в София. Те ще се проведат със симулиран симфоничен оркестър - с помощта, на който групата ще репетира аранжиментите си в реални условия.
От 29 август започват репетициите с Филхармонията в Пловдив.

Към триото Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев ще се присъединят познатите ни гост-музиканти Николай Копринков - китара, Ивайло Звездомиров - бас, Стефан Цеков - барабани и Борислав Бояджиев - перкусия, участвали в разширения състав на ФСБ през 2007 и 2010. Заедно с тях, на сцената на Античен театър Пловдив ще видим Хора на ансамбъл “Тракия” и шестима гайдари. Вплитането на  интонации от българския форклор в музиката на ФСБ е запазена марка на групата, добре позната и от композициите  “Високо”  “Пъпеш”, “Няма как”, “Пробуждане” , “Песен”, “Зимна къща”...

За оркестрациите и създаването на симфоничните оркестрови партитури ФСБ са се доверили основно на Румен Бояджиев-син и на Костантин Цеков. Диригент ще бъде маестро Григор Паликаров.

“Това е програма за Симфоничен оркестър и рок група, а не за Рок група и симфоничен оркестър!”, споделят музикантите. “Нашето голямо желание да реализираме такъв проект е свързано с магията на класиката, със звучността, която се постига със 100 души на сцената. Всички тези музиканти предават неповторима емоция на публиката от съвместното музициране! Щастливи сме, че община Пловдив направи възможно осъществяването на тази мечта!”

Девет дни по-късно програмата “ФСБ Симфони” ще бъде представена в Летен театър Бургас - на 9 септември, с Бургаската филхармония и Хора на ансамбъл “Странджа”, по покана на община Бургас.

Билети за концерта на FSB Symphony в Пловдив на 1.09 и в Бургас на 09.09 може да намеритe в мрежата на http://ticketplus.bg, в “Дюкян Меломан”, в магазините "Ориндж", "Техномаркет", "Пикадили", "Фотосинтезис". Цените на билетите от 20 до 40 лв.


Прочетено: 3790 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
БГ СМЕШКИ Залив край Созопол Странджански извор Първа копка Бургаският кей витраж2 Созопол Бургаският кей Йоан Костадинов деца
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development