Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кметът Николов и министър Плевнелиев откриха ларгото на Бургас



Ключови думи: Бургас, ларго, център
11 Август 2011, Четвъртък



Ремонтът на ларгото е част от по-голям проект, наречен "Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас

Кметът Димитър Николов и министър Росен Плевнелиев откриха реконструираното бургаско ларго. Напълно обновена е частта от „Александровска”, разположена от гаров площад до площад „Тройката”, както и перпендикулярните улички по тази дължина.
„Да живее Бургас”, каза кметът Николов, който честити на своите съграждани новата придобивка и отправи благодарности към Росен Плевнелиев и МРРБ за ползотворното им сътрудничество.
„Гордея се с Оперативна програма „Регионално развитие”. По нея Бургас е пръв с най-много спечелени и най-качествени проекти”, заяви министър Плевнелиев. Той поздрави кмета Николов и за спечеления проект „Интегриран градски транспорт” на стойност над 130 млн. лв. С него Бургас изпреварва с 2 години останалите български общини при модернизацията на транспортната си схема.
Ремонтът на ларгото е част от по-голям проект, наречен "Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас" и е финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие", приоритетна ос 1 "Устойчиво и интегрирано градско развитие", операция 1.4 "Подобряване на физическата среда и превенция на риска".
Със средства в размер на 10 500 000 лв. заедно с главната улица бяха обновени още Морската градина, спортната площадка пред Дом „Надежда”, парковото пространство зад Старата поща, улиците „Гурко” и „Адам Мицкевич”.
Кметът и министърът прерязаха лента за официално откриване на ларгото при компаса със знака на нулевия километър на Бургас. Там бяха още областният управител, депутати от националния и местния парламент, представители на общинска администрация, ръководството на фирма „Трейс” – изпълнител на строителството за реконструкция на „Александровска”, както и екипът от архитекти, изработил проекта.

* Своеобразен подарък от Община Бургас за всички жители и гости на града ще бъде втората част на откриването - стрийт арт спектакъл "Ларгото оживява в танц на светлина и сенки".
Той ще започне днес /11 август/ в 20.30 часа, като по протежение на цялата улица ще бъдат разположени 10 сцени. Първата от тях ще е на площад "Тройката", където Духовият оркестър и мим ще дадат началото на шествие с официално вдигане на завеса. В сцени ще се превърнат пространствата пред кметство Приморие, Компаса, мястото до кафе "Бакарди", площада пред Общината, Часовника, Галерията на Дружеството на художниците. Шоуто ще премине по цялата главната улица, като около 22.30 ч. на площада с делфините ще настъпи неговата кулминация. Там ни очаква огнено шоу, оперна музика, изпъление на любимеца на бургазлии от "Бургас и морето" Георги Дюлгеров и латинотанци. Участници в целия спектакъл са Клуб по художествена гимнастика - Бургас, Брейк клуб "Бляк стайл" и "Форсайт Крю", Куклен театър - Бургас, Студио за атракционно изкуство, "Клуб 75", Балет от Оперно-филхармонично дружество - Бургас, ансамбъл "Странджа"и Клуб по капоейра. За усмивките на малки и големи ще се погрижат мимове, клоуни и циркови артисти.




Кметът Николов и министър Плевнелиев откриха ларго

Кметът Николов и министър Плевнелиев откриха ларго

Кметът Николов и министър Плевнелиев откриха ларго

Кметът Николов и министър Плевнелиев откриха ларго

Кметът Николов и министър Плевнелиев откриха ларго

Кметът Николов и министър Плевнелиев откриха ларго
Прочетено: 4485 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Странджа Летен театър Истанбул парапетът до прозорци в хале Флора Бургас 2009 Ритуалната зала в гробищата хотел приморец Пристанище Приморско булка от Бургас Мишка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development