Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Авангардни решения навлизат в ежедневието



16 Август 2011, Вторник


Автор: Иво Петров

 На тазгодишния Пловдивски панаир ще представят български чудесии, свързани с алтернативната енергия.

Керемиди вкарват в дома с енергия от слънцето. Фотоволтаични керемиди ще демонстрира по време на Международния технически панаир в Пловдив от българската фирма   „Ви Джи Еф“.  

Покривни конструкции, при които  соларните панели са вградени в  битум и силиций и които превръшат покрива в малка електроцентрала, без да се пробива хидроизолацията и да се загрозява архитектурният облик на сградата. Революционното изобретение ще бъде експонирано в изложбата „Енеко“.

Акцентът определено в на съоръженията за използване на възобновяеми енергийни източници, фотоволтаичните системи, вятърни централи, инсталации на биомаса и  енергоспестяващи изделия.

Панаирът ще се проведе от 26 септември до 1 октомври в Международен панаир Пловдив под мотото „Нов живот. Нови технологии“, а страна партньор е Русия.

Предвидени са много семинари и делови форуми за зелени технологии и чиста енергия, тъй като се очаква голям интерес към този бизнес. В момента това е един от най-перспективните отрасли и се  стимулира не само от правителството,  а и от Европейския съюз. 

Новост от европейски мащаб е оборудването за изграждане на фотоволтаични централи,  което ще презентира в рамките на изложбата „Елтех“ българската фирма „Електрогец“. С  разработка на покривна подконструкция, която се монтира без  допълнително окачване и пробиване, идва на панаира  „Грийн Енерджи 3000 – България“. Съоръжението за превръщане на слънчевите лъчи в ток е снабдено и с аеродинамична система за контрол на вятъра. Цялостно изграждане на ниско енергийни къщи, наричани още „пасивни сгради“, предлага кооперация „Идопс“ от Словашката република в рамките на изложбата „Стройтех“.

Дебют  на Есенния панаир ще направят и енергоспестяващи устройства за икономисване на  40% от тока, изразходван в офиси, хотели и домове. Те  са производство на българската фирма „Тайм-СМ“ и ще бъдат включени в  изложбата „Енеко“.

Световна новост е изделието на българската фирма  „Майк“, което понижава разходите на гориво на автомобили и моторни лодки с 30-50%, а от двигателите излизат по-малки количества вредни емисии. Това се постига чрез генератор за Бранунов газ, получен чрез електролиза на вода.



Прочетено: 7348 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Глухарчета флора 2008 Az sym ot Burgas БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ аз Алуминиеви парапети Промоция Извилистая жизнь дерева залез морето и ние Кръст за Бургас жълто и сиво 2
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development