Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Фестивалът Sziget официално приключи



Фестивалът Sziget официално приключи
Ключови думи: Sziget, фестивал, фестивал Sziget, музиканти, Обудай, банди, сцена
17 Август 2011, Сряда



Фестивалната седмица беше изпълнена с незабравими парти емоции и запомнящи се изпълнения на световноизвестни музиканти и банди от всички краища на Европа.

Близо 400 000 фенове слушаха музиканти от цял свят на Sziget 2011. Над 59 концерта на изпълнители от 43 държави забавляваха феновете на унгарския фестивал.

Краят на един от най-големите фестивали в Европа за лято 2011 вече е факт.  Sziget тъкмо приключи, а на всички нас вече ни липсва! За седемте дни на феста остров Обудай се превърна в истинско „глобално село” или по-точно „глобално градче” с над 385 000 гости от общо 61 държави. Разноцветно и отворено към всичко ново, Sziget обществото приветства 59 концерта на изпълнители от 43 държави.

19-тото издание на Sziget започна миналия понеделник с „ден – 1” и продължи точно една седмица... за някои дори по-дълго, защото купонът винаги започва още по пътя към фестивала. Първи пристигнаха 3 Sziget парти влака от Холандия и за кратко превърнаха Обудай в холандски остров сред водите на Дунав. Малко след това обаче международното присъствие се засили с пристигането на десетки автобуси от цяла Европа.

Още с първите крачки на остров Обудай феновете усетиха, че Sziget 2011 трудно се ще се побере в стандартните определения за музикален фестивал. Картината на феста включваше гигантска инфраструктура, пръсната из целия остров в комбинация с технологични иновации по отношение на звуковите и светлинни ефекти. На феста свириха както световноизвестни музиканти, така и впечатляващи открия в лицето на банди от цяла Европа, които не попадат толкова често в медийния фокус, но определено имат какво да покажат на сцена. Фестивалът беше доминиран от музиката във всичките й стилове, но Sziget е много повече и тази година по традиция предложи колоритна арт симбиоза между театър, цирк, изобразително изкуство и какво ли още не.

Началото на Sziget 2011 беше поставено с разбиващото шоу на Prince във вечерта на „ден 0”. Концертът беше невероятен и продължи повече от 2 часа и половина, а сред екзалтираните фенове се забавляваше и световноизвестният актьор Джеръми Айрънс. На следващия ден Prince се завърна на острова, но този път беше част от публиката на Europe Stage, където наред с банди от всички краища на континента свириха и Gravity Co.

Феновете бяха единодушни, че програмата на Sziget 2011 е много силна и е трудно да избереш коя група да се слушаш - Kasabian или La Roux,  Chemical Brothers или Good Charlottе. La Roux бяха в Унгария за първи път и на Sziget 2011 представиха за последен път парчетата от дебютния си албум. La Roux се качиха на Pop-Rock Main Stage със страхотен ентусиазъм и буквално подлудиха публиката още в първите минути с Tigerlily. Хедлайнери на най-голямата сцена на Sziget 2011 бяха и Chemical Brothers, които не оставиха публиката да скучае дори за минута по време на продължилото близо два часа шоу.

Tom Rowlands и Ed Simons, които са на сцена вече две десетилетия, подлудиха тълпата с невероятен сет, в който бяха миксирани култови стари парчета и песни от новия албум на електро-поп бандата. Шоуто беше „подправено” със забележителни 3D проекции и светлинни ефекти.

Skin, фронт дамата на Skunk Anansie пък показа неща на Sziget, които феновете не бяха виждали на сцена никога до този момент. В разгара на изпълнението си тя скочи върху публиката! Пеейки, ходеше върху ръцете на феновете, а накрая ги накара да я върнат обратно на сцената. Невероятното изпълнение на Skin беше оценено не само от аудиторията, но и от музикантите в бекстейджа, които я посрещнаха с бурни овации след представлението й.

На Sziget 2011 имаше много сериозно присъствие от страна на британската музикална сцена. Една от най-харизматичните и талантливи британски певици – Kate Nash, се качи на Pop-Rock Main Stage на третия ден на феста с изцяло женска банда и донякъде изненада публиката с твърдото рок звучене на изпълнението си. Инди-рок музикантите от Kaiser Chief`s звучаха невероятно на сцена и направиха близо двучасово страхотно представяне. През различните дни на фестивала феновете успяха да чуят на Pop-Rock Main Stage още британски банди: Kasabian, Dizzie Rascal, Manic Street Preachers, Pulp и разбира се култовите Prodigy.

Точно в 21.30 часа на четвъртия ден на феста на Pop-Rock Main Stage се качиха обожаваният от феновете Джаред Лето и Thirty Seconds To Mars, които откриха концерта си като отдадоха почит на Amy Winehouse. Thirty Seconds To Mars бяха в Унгария за трети път тази година, но тълпата от екзалтирани фенове пред сцената беше огромна и тритото от Лос Анджелис направи едно от най-запомнящите се представяния за фестивалната седмица. Може би най-повтаряната реплика по време на шоуто беше „Jump!”.

Едни от последните изпълнители на Sziget 2011 бяха White Lies. Малко след края на страхотното им шоу започна разглобяването на сцените. Това беше наистина тъжен момент на всички фенове, но както всички добре знаем най-хубавите неща в живота траят кратко. Идните няколкото седмици островът ще бъде почистван, освежаван и реконструиран, за да стане отново обществен парк за следващите 52 седмици... А след тях отново ще настъпи сезонът на фестивалите и откриването на двайсетото издание на Sziget. Нека обратното броене започне сега!




Фестивалът Sziget официално приключи

Фестивалът Sziget официално приключи

Фестивалът Sziget официално приключи
Прочетено: 5740 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
хотел приморец Богориди, Бургас Списание Влъхвите Фотографи морето в началото на новата година до паркинга на бургаска среща Конкурс прическа Бургас 2009 Spirit of Burgas Извилистая жизнь дерева Машините на Леонардо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development