Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас отказа ФСБ, Пловдив - център на културата



Ключови думи:
06 Септември 2011, Вторник



Културни събития в Пловдив до края на месеца: Нешка Робева - 8 септември, Диана Експрес - 18 септември. Руският ансамбъл Игор Мойсеев прави балканска премиера в града на тепетата на 19 ноември

Пловдивчани със сигурност имат късмет с културните събития – в града на тепетата се очакват сценични представления от най-висока класа. Започва се с мегаспектакъла „Купонът” на трупата на Нешка Робева на 8 септември, четвъртък, от 20.30 часа, на Античния театър.

Почитателите на “Диана Експрес” са с концерт на 18 септември /неделя/ в Летния театър. Неостаряващите музиканти (без основателя на групата Митко Щерев) ще представят новия си албум с обещаващото име “Завръщане”.

Пловдив е градът, в който легендарният руски ансамбъл „Игор Мойсеев“ ще направи първото представяне пред българска публика на превърналия се в сензация на Бродуей спектакъл „Ночь на Лысой горе“ (Нощ над пустата планина). Това ще бъде премиера и за целия Балкански полуостров. Руският академичен ансамбъл за народни танци „Игор Мойсеев“ идва с новата си програма в Града под тепетата на 19 ноември в Шеста палата на Пловдивския панаир.
Ансамбъл „Игор Мойсеев“ ще представи нова програма в две части. В първата част  ще видим най-доброто от богатия репертоар на състава, включващ над 300 танци на народите: руски, грузински, калмитски танци и Балканска сюита – продължение на проекта, започнат преди 3 години с български танц, поставен от българския хореограф Живко Иванов и композитора Димитър Христов. 
За първи път на родна сцена руските артисти  ще изиграят  македонски и сръбски танц, разработени от същия хореографски състав. Във втората част на програмата ще бъде премиерното представяне у нас на превърналия се в сензация на Бродуей спектакъл „Ночь на Лысой горе“ (Нощ над пустата планина). С либрето на Гогол по старинна славянска легенда и музика на Мусоргски, това невероятно представление е играно в САЩ над 20 пъти.


Прочетено: 5856 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
димитров ден АХИЛОЙ Връзка след кафето Spirit of Burgas ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ-ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ Журналистка газ етюд 01 Машините на Леонардо Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development