Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Меглена Кунева: Борисов мести като пионки всички около себе си10 Септември 2011, СъботаМинистър Плевнелиев има много несвършена работа като регионален и строителен министър.

„Девети септември е черна дата за България.” Така гражданският кандидат за президент Меглена Кунева отговори на въпрос каква оценка би дала за събитията, белязали днешния ден през 1944-та година.  По време на традиционния  петъчен видео-чат, който тази седмица се проведе от Любимец, Кунева заяви, че в исторически план свързва днешната дата с началото на потискането на свободата. По думите на гражданския кандидат-президент, в наши дни отново ставаме свидетели на опит за подмяна на свободата с насаждането на страх в хората. Кунева коментира, че е срещнала много страх в очите на хората, с които се е срещнала по време на националната обиколка. „Притеснена съм за всеки един човек, който с месеци и дори с години е без работа, за тези хора, които са болни и нямат средства за лечение, за ромите, които нямат никакъв шанс да получат образование или да научат занаят” посочи Кунева и допълни, че „на всяка крачка е срещала разединение в обществото”.
„Министър Плевнелиев има много несвършена работа като регионален и строителен министър”. Така Меглена Кунева отговори на въпрос за кандидатурата на ГЕРБ за президент. Според нея е добре експерти да стават министри, но един експерт не e подходящ за президент, защото за този пост е необходим и политически опит. Гражданският кандидат за държавен глава изрази разочарование от състоянието на пътищата в региона и по-конкретно в района на Симеоновград, където бе на посещение в четвъртък. По думите на Кунева кандидатурата на Плевнелиев е показала още, че премиерът Бойко Борисов „движи като пионки всички около себе си”.

На въпрос как ще коментира опитите на кандидатите на двете най-големи политически сили да се припознаят като основни опоненти, Кунева заяви, че точно в това се изразяват и партийният монопол, който чрез всяването на страх се стреми да запази статуквото. „Днес партиите изчисляват как могат да бъдат в коалиция на следващите избори, как да търгуват подкрепата за определен кандидат за кмет, за да се разпредели кой къде да спечели. Ние или ще направим промяна, или трябва да останем в плен на партийните интереси”, коментира гражданският кандидат. Тя посочи още, че партиите имат своето място в парламента, но партийният монопол в изборите за президент е вреден за демокрацията. „Съществуват две алтернативи – партийно назначен и верен на централата на партията президент или президент, който ще се отчита единствено пред хората.” Така коментира основните опоненти на Кунева, кандидатът за вицепрезидент Любомир Христов. „Няма значение, как би се казвал партийният президент, защото партията ще му свири музиката”, поясни Христов.
По повод изказването на Ивайло Калфин, че два пъти я е побеждавал на избори, Меглена Кунева напомни, че това са били пропорционални листи и тя лично е успяла да вкара четири депутата от двете листи, които е водила в Русе и Перник. „Спомням си, че на първия плакат на г-н Калфин пишеше, че е съветник на Георги Първанов”, припомни още Кунева. „Не бих искал президент, който бие жени и се гордее с това”, допълни и Любомир Христов.
Включването на България в Шенген, само в частта на въздушните граници Кунева определи като неуспех за страната ни. „Досега страните са били приемани изцяло в Шенген. Съжалявам, че България и Румъния трябва да търпят подобно унижение, да бъдат приемани „на части”, каза още Кунева.
По-рано гражданската кандидат-президентска двойка се срещна с предприемачи и производители от Любимец, които споделиха своите страхове от икономическото развитие на страната. „Ако България има добро име, че не създава излишни пречки пред бизнеса, това би довело до нови чуждестранни инвестиции и нови работни места. Ако е ясно, какви ще са икономическите политики за десет години напред, какви ще са равнищата на лихвите, това също ще доведе до ръст на инвестициите,” посочи Кунева.
Кандидатът за вицепрезидент Любомир Христов коментира, че правителството води репресивна и неефективна макроикономическа политика. "Управлението избра да удържа бюджетния дефицит, като поддържа разходи в министерства като МВР, събирайки средства от глоби и мачкане на бизнеса. Така се ограничават работните места и доходите", категоричен бе Христов.
С посещението в Любимец приключи националната обиколка на гражданската кандидат-президентска двойка за събиране на подписи в своя подкрепа.Прочетено: 4466 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Инкубатори за люпене на яйца моите цветя Един рицар в Париж от Бутик Божидара -спокойствие в морската градина Зима в Странджа от прозореца Spirit of Burgas Колоски на белом фоне Конкур глазами зрителя Флора Бургас 2009 Цъфнали череши
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development