Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

НДСВ – Бургас научи бургазлии на Глаголица12 Септември 2011, ПонеделникНа 10 септември (събота) младежите от НДСВ – Бургас организираха по случай Международния ден на грамостността – 8 септември, колективно изучаване на почти забравената славянска азбука – Глаголицата.


В инициативата се включиха над 1000 бургазлии и гости на града, от всички възрасти. Събитието се проведе от 10:30 ч. сутринта до 18:00 ч. вечерта.

Вдъхновени от Светите Седмочисленици (братята Кирил и Методий и техните ученици Климент, Наум, Горазд, Сава и Ангеларий), младежите от НДСВ – Бургас, предизвикаха малки и големи да изпишат имената си на глаголица, както и да се включат в разнообразни кръстословци и бесенки, включващи типични за града думи, като „море”, „слънце”, „плаж”, „Mоста”, „Oхлюва” и много други, включително типичното за Бургас и региона – „въй!”

Открития урок премина неусетно, както за участниците, така и за организаторите, които се учеха наравно с гражданите.

Младите кандидати за общински съветници Христо Тракийски, Ив Пеева, Николай Желязков, Георги Чавдаров, Румен Христов и Станислав Славов, пожелаха на родители и деца да продължат да пишат на тази специална за нас азбука и занапред, защото не бива да се забравя културното наследство, тъй като то ни формира, като народ.
НДСВ – Бургас научи бургазлии на Глаголица

НДСВ – Бургас научи бургазлии на Глаголица
Прочетено: 4416 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кавказка иглика Мото клуб Инсталация моите цветя Община Бургас Детски къщи Teddys house нощен бряг моите цветя Созопол. морето Ирис На Вая
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development