Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

НДСВ – Бургас научи бургазлии на Глаголица12 Септември 2011, ПонеделникНа 10 септември (събота) младежите от НДСВ – Бургас организираха по случай Международния ден на грамостността – 8 септември, колективно изучаване на почти забравената славянска азбука – Глаголицата.


В инициативата се включиха над 1000 бургазлии и гости на града, от всички възрасти. Събитието се проведе от 10:30 ч. сутринта до 18:00 ч. вечерта.

Вдъхновени от Светите Седмочисленици (братята Кирил и Методий и техните ученици Климент, Наум, Горазд, Сава и Ангеларий), младежите от НДСВ – Бургас, предизвикаха малки и големи да изпишат имената си на глаголица, както и да се включат в разнообразни кръстословци и бесенки, включващи типични за града думи, като „море”, „слънце”, „плаж”, „Mоста”, „Oхлюва” и много други, включително типичното за Бургас и региона – „въй!”

Открития урок премина неусетно, както за участниците, така и за организаторите, които се учеха наравно с гражданите.

Младите кандидати за общински съветници Христо Тракийски, Ив Пеева, Николай Желязков, Георги Чавдаров, Румен Христов и Станислав Славов, пожелаха на родители и деца да продължат да пишат на тази специална за нас азбука и занапред, защото не бива да се забравя културното наследство, тъй като то ни формира, като народ.
НДСВ – Бургас научи бургазлии на Глаголица

НДСВ – Бургас научи бургазлии на Глаголица
Прочетено: 5046 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi Финансова помощ за бедните Флора Бургас 2009 производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени Божидара -спокойствие в морската градина Spirit of Burgas Водна топка Йордановден 2011, Бургас - от Тина hannah montana Конкурс прическа Бургас 2009 Храбрая ворона
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development