Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Откриват Световен киноложки център в България30 Октомври 2011, НеделяВ Костинброд ще бъде създаден Световен киноложки център под егидата на Световния киноложки алианс и Паневропейския ловен съюз. Новината бе съобщена от Аврам Петков, председател на Българския републикански киноложки съюз и съпрезидент на алианса, на пресконференция в Международен панаир Пловдив, където ще се проведат състезания за Световната киноложка купа 2011.

Селекционна ферма за кучета от трите официално признати български породи – овчарско куче, лудогорско гонче и барак ще бъдат създадено в Центъра, стадион за обучение на кучета и полигон за изпити по пригодност за лов, международна школа за обучение на съдии за Източна Европа.

Ще започне и създаването на зоополиция в България. 

Киноложкият център е съвместна инициатива на  БРКС и Българския ловно-рибарски съюз (БЛРС), които неотдавна подписаха договор за партньорство.

Над 300 кучета от от 8 държави - България, Германия, Естония, Испания, Латвия, Литва, Русия  и  Украйна, ще участват в надпреварата за Световната киноложка купа 2011, съобщи Аврам Петков. За първи път у нас ще бъдат показани белгийски грифон и китайско голо куче. Съдиите са от Аржентина, Германия, Испания, Латвия и Украйна.

Състезанията ще започнат на 29 октомври в 11 ч. в палата 8 на панаира, а преди това ще бъде направена презентация на трите официално признати породи български кучета. Само техни представители имат право да участват в европейски и световни шампионати и да получават титли.

Турнирите за купата са под егидата на БРКС и Световния киноложки алианс, чийто президент Мария Феррер от Испания също пристигна в Пловдив. И аз имам домашен любимец от България – овчарско куче, което ми подари премиерът Бойко Борисов, похвали се Мария Феррер на пресконференцията. Тя благодари на българските представители в алианса за тяхната активна дейност за популяризиране на българските породи и на Международен панаир Пловдив за „прекрасната организация и отличните  условия“ за провеждане на състезанията.

Освен тях, на 29 и 30 октомври ще има международни и национални киноложки изложби за присъждане на титли на кандидат-шампиони по красота. В двата дни  БРКС ще дава експертни оценки за признаване на породност на кучета без родословни документи и ще организира Празник на домашния любимец, в който ще се присъждат призове в 4 възрастови категории, а победителят от всички класове ще получи специална купа. Проявата е планирана за 30 октомври от 11 ч. на втория етаж в палата 8, която по време на изложбите  ще бъде отворена от 9 до 18 ч, а в неделя – до 16 часа.Прочетено: 5412 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
wellcome to bourgas Underwater Pepi Кавказка иглика Алекс самотна обитателка Бургас братска дялба Един рицар в Париж от Бутик В солнечный день Международен Семинар на фризьорите София Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development