Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Откриват Световен киноложки център в България



30 Октомври 2011, Неделя



В Костинброд ще бъде създаден Световен киноложки център под егидата на Световния киноложки алианс и Паневропейския ловен съюз. Новината бе съобщена от Аврам Петков, председател на Българския републикански киноложки съюз и съпрезидент на алианса, на пресконференция в Международен панаир Пловдив, където ще се проведат състезания за Световната киноложка купа 2011.

Селекционна ферма за кучета от трите официално признати български породи – овчарско куче, лудогорско гонче и барак ще бъдат създадено в Центъра, стадион за обучение на кучета и полигон за изпити по пригодност за лов, международна школа за обучение на съдии за Източна Европа.

Ще започне и създаването на зоополиция в България. 

Киноложкият център е съвместна инициатива на  БРКС и Българския ловно-рибарски съюз (БЛРС), които неотдавна подписаха договор за партньорство.

Над 300 кучета от от 8 държави - България, Германия, Естония, Испания, Латвия, Литва, Русия  и  Украйна, ще участват в надпреварата за Световната киноложка купа 2011, съобщи Аврам Петков. За първи път у нас ще бъдат показани белгийски грифон и китайско голо куче. Съдиите са от Аржентина, Германия, Испания, Латвия и Украйна.

Състезанията ще започнат на 29 октомври в 11 ч. в палата 8 на панаира, а преди това ще бъде направена презентация на трите официално признати породи български кучета. Само техни представители имат право да участват в европейски и световни шампионати и да получават титли.

Турнирите за купата са под егидата на БРКС и Световния киноложки алианс, чийто президент Мария Феррер от Испания също пристигна в Пловдив. И аз имам домашен любимец от България – овчарско куче, което ми подари премиерът Бойко Борисов, похвали се Мария Феррер на пресконференцията. Тя благодари на българските представители в алианса за тяхната активна дейност за популяризиране на българските породи и на Международен панаир Пловдив за „прекрасната организация и отличните  условия“ за провеждане на състезанията.

Освен тях, на 29 и 30 октомври ще има международни и национални киноложки изложби за присъждане на титли на кандидат-шампиони по красота. В двата дни  БРКС ще дава експертни оценки за признаване на породност на кучета без родословни документи и ще организира Празник на домашния любимец, в който ще се присъждат призове в 4 възрастови категории, а победителят от всички класове ще получи специална купа. Проявата е планирана за 30 октомври от 11 ч. на втория етаж в палата 8, която по време на изложбите  ще бъде отворена от 9 до 18 ч, а в неделя – до 16 часа.



Прочетено: 6574 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Фонтанът на площад аз флора 2008 Духовности Флора Бургас 2009 Цветы луговые Мой хороший знакомый из Бургаса Римокатолическата черква вместо сняг на Коледа ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА През поколение
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development