Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Катаджиите- сериозни или корумпирани служители04 Ноември 2011, Петък


Автор: Веселина КИРИЛОВА

Като гражданин на България аз лично съм се замисляла много пъти върху това. Кой е виновен, има ли въобще такива и кой е с по- малко вина- катаджиите, държавата или самите граждани.

Проблемът в България с катаджиите е огромен. Не един път сме ставали свидетели на подкупите, които се дават „под масата”. Самите ние сме го правили, или сме слушали затова от приятели, а също и не малко скрити камери сме гледали по телевизията по този въпрос. Мнения много, това е ясно, всеки гледа под различен ъгъл на случващото се. Някои хора го приемат за нормално и естествено, други го отричат напълно.
Като гражданин на България аз лично съм се замисляла много пъти върху това. Кой е виновен, има ли въобще такива и кой е с по- малко вина- катаджиите, държавата или самите граждани. Замислям се! Тези хора не получават добри заплати, така е, затова ли искат допълнително или просто на тях никога няма да са им достатъно. Но дали за пари си струва да пуснеш някой шофьор, който е пиян и който  след това може да убие някой. Незнам дали те изобщо се замислят затова. От друга страна на много българи  не им стигат парите, но поради тази причина те не застрашават нечий живот.Много често сме виждали как скъпите коли буквално хвърчат и минават през полицаите все едно са спрели, но те не си правят и труда да направят нещо и секунди по-късно спират някой човечец с лада.  И точно тези скъпарски автомобили оставят след себе си трупове. И ако приемем, че  полицаите са просто безотговорни, къде във веригата нагоре са началниците, шефовете и т.н.
Къде са контролните органи, които трябва да контролират всичко това. Излиза ли така,че те също са престъпници и не пряки убийци.Аз мисля,че да. Кой и с какво право ще дава заповед на хартия, да не се спират еди кои си коли, марки и номера- всичко до последната подробност записано, защото собствениците на тези автомобили били направили дарение.  Защо, когато се появи един съвестен гражданин, който да осведоми обществото за този списък малко по-късно беше уволнен, за всевъзможни измислени глупости и заяждания. За мен това е абсурдно. Направо невярващо чак, какво се случва в България, сякаш е пълна анархия. Да не говорим затова как се взимат книжките и как в по-малките градове дори от разстояние се знае чия кола е това и дали трябва да бъде спирана или не.
А за самите граждани какво да кажа. Заплатите не им стигат, нямат пари и си казват: „по-добре да дам 20 лева на катаджията, отколкото да платя после 50 например” и така един омагьосан кръг. А това, че до него пътника стои без колан или кара прекалено бързо и е опасен за другите участници в движението естествено, че  въобще не го вълнува. Но че по надолу може да отнесе някоя кола е вече без значение. Нали не е отнесъл голяма глоба и е  продължил пътя си спокойно. Като шофьор и гражданин аз мисля, че всичко е комплексно. И трите страни за мен имат вина за случващото се в нашата страна. И все пак мисля, че ако ние , обикновенните граждани сме малко по-отговорни и помислим върху нещата положението ще се промени, поне до някъква степен. Ако актовете са неправомерни-  има възражения, има и съд. И ако сме малко по- запознати със законите и с правата си всъщност ще разберем, че не е толкова лесно да се напише акт, и че не е толкова трудно той да се обжалва. Нужна е промяна у самите хора. Това е моето мнение. И сега ще кажа нещо, което се случи с мен и много ме озадачи.
Минавах до едно малко градче и видях бензиностанция. Трябваше да ползвам тоалетната, влязох и попитах: „Може ли да ползвам тоалетната ви?”
Момчето отсреща ми отвърна: „Вие ли сте с джипа?”
Аз отговорих:”Да!” А той ми каза: „еее тогава може да влезете”.Прочетено: 100228 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
6
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 
6
danielnotcake
29.05.2020 23:59
0
свадьба в иордании
5
danielnotcake
29.05.2020 23:59
0
свадьба в лондоне
4
danielnotcake
29.05.2020 23:58
0
иерусалим свадьба
3
danielnotcake
29.05.2020 23:58
0
свадьба в каппадокии
2
SharonKask
25.04.2017 15:20
0
clonazepam 0.125 clonazepam dosage for sleep disorder . rivotril medication lonazep uses withdrawal symptoms of clonazepam 0.5mg rivotril 2mg for sale clonazepam dosing clonazepam and depression . clonazepam 0.5 mg effects clonazepam 0.5 mg side effects clonazepam side effects weight <a href=http://www.netvibes.com/clonazepamonline>clonazepam seizure</a>. clonaz clonazepam with alcohol zapiz 0.25 mg side effects clonazepam alprazolam .
1
Харалампи
24.01.2012 18:48
1
Най-вече второто!


Снимки от Бургас
Добави снимка
vvz Конкурс прическа Бургас 2009 Spirit of Burgas Театър за драма. опера и балет, Бургас Първа копка Долно Езерово Pepi Флора Бургас 2009 Калиакра Цветы луговые Черноморец-Поморие
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development