Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Новият турски консул в Бургас очарован от града



06 Ноември 2011, Неделя


Автор: Вестник ФАКТОР

Кметът на Бургас Димитър Николов прие в кабинета си новия Генерален консул на Република Турция в Бургас Джем Улусой. Това бе първата официална визита в Община Бургас на дипломата след назначаването му преди две седмици на новия пост. И двамата събеседника изразиха желание за засилване на съвместното сътрудничество между България и Турция в областта на търговските връзки, туризма и културния обмен.




Въпреки, че е отскоро консул Джем Улусой призна, че е очарован от града, морето и Приморския парк. „Много бихме желали да развиваме отношения във всички сфери в полза на нашите две страни”, допълни той.

Кметът Николов запозна своя гост с възможностите, които предоставя бургаския регион и сподели желание за ускоряване на съвместните проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество с Турция.

В момента Бургас си партнира с град Къркларели по проект„Зелени коридори” за популяризиране на природното, културно и историческо наследство в двата региона. За целта ще бъде създадена интерактивна карта на трансграничния район, съдържаща всички обекти и възможните маршрути.

Още два проекта по програмата се подготвят в Община Бургас. Единият е в сферата на опазването на околната среда и природното наследство, а вторият – за изграждане на информационни системи и електронни услуги, подпомагащи бизнеса. В процес на оценка е проект по ОП „Черно море” насочен към опазване на биоразнообразието. В него Бургас ще си партнира с турския град Синоп.

В края на разговора кметът Димитър Николов пожела на новия турски консул в Бургас добро съвместно сътрудничество и успешен мандат.


Прочетено: 5092 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкур глазами зрителя Хозяин причала Лампа Мото клуб Почистваща фирма Варна хотел приморец ремонт носачи Конкурс прическа Бургас 2009 Кайро морето в началото на новата година
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development