Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас - наградиха бургаски отличници и призьори от Международни конкурси



06 Декември 2011, Вторник



Наградиха ученици от Природоматематическата гимназия Акад.Н.Обрешков, спечелили второ място в състезанието PUMaC – Принстън 2011 и възпитаници на Националното училище за музикално и сценично изкуство Проф. Панчо Владигеров - Бургас, носители на първи награди от международни конкурси.

Младите математици комплексно се класира на престижното 2-ро място на световното състезание по математика, организирано от Университета в Принстън. Давид Койчев е спечелил медал и 5-то място в индивидуалното класиране. Останалите членове на отбора са: Росен Рачев, Нели Чонгова, Галина Кирчева, Златина Вълкова, Стоян Ефтимов, Калоян Зайков, Столи Янчев. Всичките са възпитаници от 11 и 12 клас на Природоматематическата гимназия в Бургас.


Наградените зрелостници от НУМСИ „Проф.Панчо Владигеров” са: Сара Паносян и Димитър Кънчев  - спечелили Първа награда от Международен конкурс за изпълнение на немска и австрийска музика “MAGIC”, стипендианти на Американска Фондация за България; Ивайло Нинчев - носител на Първа награда от Международен конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов”.
 В присъствието на заместник-областния управител Златина Дукова, началника на Регионалния инспекторат на образованието Виолета Илиева, представители на писателските дружества  - Бина Калс, Роза Боянова и Атанас Радойнов, областният управител връчи грамоти на талантливите бургаски ученици за  приноса им в утвърждаване авторитета на Република България и област Бургас.
„Горд съм , че в нашата област има такива умни и талантливи млади хора, които с успехите си градят имиджа на страната ни. Наградата, която днес получавате е морална, но тя изразява нашето възхищение и оценка за вашите постижения”, откри срещата Гребенаров
Освен грамотите губернаторът подари на отличниците най-новата книга,  илюстрован справочник за  Странджа на инж. Иван Михайлов, която ще бъде представена официално на 13 Декември, с пожелание да посетят всяко едно кътче от красивата ни природа. Учениците получиха книги и от представителите на писателските дружества, уважили поканата за днешната среща.




Отличници - Бургас

Отличници - Бургас
Прочетено: 9234 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Община Бургас Истанбул 2 пепита Четвърти рожден ден Елена ремонт носачи така е по-добре Подводен свят Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 Елена
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development