Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Култура и изкуство // Бургас // Арт
Изложбата откри меценатът Стефан Корадов

Пепа Седларска завърши годината с изложба



03 Януари 2012, Вторник


Автор: Петя ЯНАКИЕВА
Източник: в-к Фактор

„Нося у мен флумастер и пастел, ако нямам, червилото влиза в действие. Син грим и червило винаги трябва да имам в чантата. Искаш ли нещо да кажеш, нищо не може да те спре”, казва Пепа Седларска.

http://factor-bs.com/news-21808.html

Двама бивши областни управители уважиха изложбата на шефката на градската галерия

„Нося у мен флумастер и пастел, ако нямам, червилото влиза в действие. Син грим и червило винаги трябва да имам в чантата. Искаш ли нещо да кажеш, нищо не може да те спре”, казва Пепа Седларска.

Откровението, че макиажът е идеално средство да се улови мигът на вдъхновение, директорката на Градската художествена галерия прави самостоятелната си изложба „Зимни импресии”. Така подобаващо изкуствоведката, която цяла година говори за достойнствата и недостатъците на художниците, слага точка на културния изложбен календар. В личен план проявата пък е първа самостоятелна за Седларска от пет години насам.

Експозицията в галерия „13-то стъпало” показва 39 картини. Цялата изложба, замислена от месеци, е подчинена на рисунката. „Нещо правено а ла прима, набързо със смесена техника, това е водещо в рисунката, линията, не живописването с цвят. Галерията е такава, излагат се повече снимки под стъкло”, отново се вживява в ролята на критик Седларска, а после като автор отсича, че повече такава изложба няма да прави, защото едно е с няколко големи масла да напълниш залата, а съвсем друго да я населиш с малки картинки – всяка отделен свят. Рисунките й са импресии – натюрморти, портрети, абстракции. Най-новите са отпреди 3 месеца, а има и такива, които са правени преди десетилетие.

Изложбата откри меценатът Стефан Корадов. „От мен не може да се очакват думи за перспективи и композиции, предпочитам да говорим за изкушението от изкуството и любовта”, каза той. Гръмогласно думите му продължи художникът Евгени Халачев. С чаша вино в ръка, той се обърна към Седларска и  я похвали: „Досега мислех, че само можеш да говориш за изкуство, а сега показа, че може и да го правиш.” След откриването Корадов се оказа в компанията на Любомир Пантелеев. Докато разглеждаха платната, двамата бивши областни управители дълго си говориха, изглежда не само за изкуство.



Прочетено: 17346 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 На Вая Хебел ремонтира,кормилна система Странджански извор къща pepta Жреци на музите 2009 Изпращане... бургас Кокили за Строители ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА Цвят на череша с пчели
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development