Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Бургас
Председателят на УС на Сдружение България на гражданите Меглена Кунева:

ACTA, начин на употреба



Снимка Бесове.бг
Ключови думи: Меглена Кунева, АСТА
13 Февруари 2012, Понеделник



Със сигурност мерките срещу ACTA са взети около 2 години преди изобщо някой да се сети за ACTA.

Председателят на УС на Сдружение „България на гражданите” Меглена Кунева: Абсолютна лъжа е, че съм участвала в каквито и да е преговори по АСТА.

„Реставрирам тройната коалиция, открадвам партията на Слави Бинев и се подписвам под АСТА според хора, с които се наложи да работя в част от кампанията ми за президент. Очаквам утре да прочета с колко деца закусвам сутрин.” Така Меглена Кунева, председател на УС на Сдружение „България на гражданите”, коментира във фейсбук - страницата си публикациите срещу нея от последните дни. „Очевидно генерирането на енергия в нашето Сдружение уплаши бъдещите коалиционни партньори - ГЕРБ и БСП - и фабриката за компромати заработи отново с пълна сила. Явно така ще бъде след всяко социологическо проучване, посещение в страната или пресконференция на лицата на „България на гражданите”. Нищо ново, просто проява на лош политически вкус”, подчертава Меглена Кунева.

„Безкрайно съм възмутена от поредните лъжи по мой адрес с ясна цел - подмяна на отговорността за поставянето на подписа от българското правителство под Споразумението АСТА. Категорично заявявам, че никога не съм участвала и не съм имала отношение към преговорите по АСТА, нито в качеството си на български еврокомисар, нито след това”, допълва Кунева, чийто профил в социалната мрежа има 15 000 последователи.

„Интернет е свободно пространство и трябва да остане такова. Всички действия, които могат да доведат до увреждане на фундаментални човешки права и свободи, трябва да бъдат изключително внимателно обмисляни, за да не се допусне това”, заявяват и от Сдружение „България на гражданите”. Справка в интернет-страницата на Европейската комисия показва, че в периода на най-интензивните преговори - януари - октомври месец 2010-та година, когато са изготвяни и договаряни текстове по АСТА, българското правителство нито веднъж не е изразило позиция. Колежът на комисарите е разглеждал Споразумението през юни месец 2011-та година и никога преди това. Еврокомисарите са обсъждали темата повторно и през октомври 2011-та година, но отново позиция на България - няма. Българското правителство не само не проявява интерес към преговорите по АСТА, но както се вижда и от начина за присъединяване към Споразумението, дори и не намира за необходимо да обсъжда темата. „Трябва да е ясно, че евентуалното оттегляне на подписа на България ще е единствено и само заради ясно изразената негативна реакция на интернет - потребителите и под страх от поредно освиркване,” заявяват още от Сдружението.

„Много преди Споразумението АСТА да е било на дневен ред, последователно и категорично съм защитавала правата на потребителите. Именно в качеството си на комисар успях да извоювам включването на дефиницията „интернет - потребител” в цялостната Стратегия на потребителите в ЕС,” заявява още първият български еврокомисар. „У нас протестите по АСТА са срещу следенето в Интернет, нарушаването на личната неприкосновеност и липсата на диалог с правителството, което си позволява да взима важни решения без открит публичен дебат и диалог с обществото. Атаките срещу мен идват на фона на тежките критики от ЕК в Доклада по правосъдие и вътрешен ред и разбира се, часове след многохилядната демонстрация под прозорците на властта в София”, коментира Кунева. „Явно поръчителите на материала се опитват да убият с един куршум три заека, но всъщност се прострелват в крака,” допълва още Меглена Кунева. „Всичко това обаче ми дава още по-голяма увереност в смисъла от „България на гражданите”. Очевидно будим страхове, с което си обяснявам и въвличане на името ми, в неизвестни за мен проекти и коалиционни сценарии,” заключава председателят на Сдружение „България на гражданите”.

 



Прочетено: 3654 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас, ФЛОРА 2009 В атака От моста в Слънчев Бряг Сладурани с ЛЕГО СУЕТНОС КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС Списание Влъхвите Лампа Разоран двор, угар Машините на Леонардо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development