Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Обучението и ролята на децата в него14 Февруари 2012, Вторник


Автор: Цветелина Господинова, студент БСУ

Още от малки ни учат колко е важно обучението за успешнното ни развитие и сигурно бъдеще. Въпреки този неоспорим факт, много малко хора са наясно как да приложат ефективната методика в образованието, така че едно дете да се развие по най-подходящият за него начин.

Има безброй видове обучения и методики, но най-важното, което трябва да се научи докато децата са малки е, как те сами да успяват да се справят с поставените задачи и да се научат да усвояват по най-подходящ начин материалът от, който се нуждаят в дадена ситуация. Не е тайна, че обученията са eфективни, когато обучаемите играят важна роля в тях и усвояват нови умения като стават активни фигури в учебните дейности като не само слушат, но също и четат, пишат, дискутират различни теми и участват активно в процеса на решаване на даден проблем.Основното в тази методика е, че участниците се занимават с основни мисловни задачи, обучават се да анализират, да синтезират, да оценяват, да изграждат умения за правилно и убедително изразяване, и да стигат до вярното решение на даден проблем. Веднъж поставена ефективна основа, вашето дете няма да се затруднява да решава само проблемите си, ще успява в подготовката на училищния материал, домашните и изпитите, които го очакват, ще се научи на лидерство, ще развие своя потенциал и мотивация в правилната посока.Изборът на специализирана школа за обучение е решаващ момент – тя би следвало да предлага комплексни методи и курсове подходящи за по-малки и по-големи деца, както и важни консултации, медиация и курс за родители, бизнес и езиково обучение.


Прочетено: 3520 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пролет, кокичета сред тухли ograda Коктейл Три девойки ученички Сладурани с ЛЕГО Бургас., ФЛОРА 2008 Бургаският кей Конкурс прическа Бургас 2009 Приятелки в три цвята отбор Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development