Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Реализацията днес - един скептичен и един позитивен поглед16 Февруари 2012, Четвъртък


Автор: Анатолия Луканова, студент БСУ

Реализацията: блян, трудно постижим; илюзия, до която няма да достигнем или пък нещо абсолютно нормално и очаквано, нещо като отплата за усилията ни.

Дискутирам проблем, актуален днес, вчера и утре. Реализацията: блян, трудно постижим; илюзия, до която няма да достигнем или пък нещо абсолютно нормално и очаквано, нещо като отплата за усилията ни. Ще погледнем и двете гледни точки, появяващи се пред всеки човек, щом се замисли за реализация.

Скептично погледнато над темата, бихме разсъдили така:
-    Днес е доста трудно да успееш да намериш своята правилна релизация, своята посока, наложена единственно от теб самият, днес е много трудно да си успешен, да направиш план на живота си и да го реализираш и в действителност. Та нали това е причината, поради която учим, за да вземем живота си в свои ръце? Учим, трудим се с една едничка цел, а именно да завършим и да заработим това, което сме учили години наред. Във България, а и не само, реализацията на младите хора е много трудно постижима. Пред нас младите се появават множество перипети, през които трябва да преминем. Местата са малко, изискванията големи. Започваш да учиш, надявайки се веднага, след като завършиш да намериш и подходящо работно място, а какво става? Търсиш, а от теб искат невъжможни неща, искат години стаж, искат и искат. В следващия момент си готов да се откажеш и си казваш „И защо беше всичко това?”. Отчаянието идва барзо и се захващташ с нещо, само за да не стоиш и чакаш късмета, късмета, който може и да не дойде. Скоро се говори за световно проучване, гласящо следните резултати: „В Света е необходимо да се създадат 650 милиона нови работни места, за да се подобри стандарта на живот за всички хора.” Е, това звучи доста обезкуражаващо.

Позитивната страна се представя така:
-    Когато човек вярва и иска истински нещо, то ще се случи, ще стане в подходящия момент. Всички усилия и всеки положен с желание труд се възнаграждава. Упоритост и работа са правилната формула. Реализацията е постижима за всеки, които я иска и заслужава. Когато човек дава, ще получи. Експерти и професионалисти ще се тарсят винаги. Това е причина, достатъчна за да се стимулират младите и да искат да знаят и могат все повече. Младите, те са бадещето. Точно те ще се научат, за да могат след време да предадат знанията си на следващо поколение.

Двата аспекта са и единствените възможни. Тоест или вярваш или не. В коментара си изложих две ясни позиции, избора ще оставя на вас.


Прочетено: 7682 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Париж - моста на Александър 3-ти Елена Рибарският пристан в Созопол ремонт носачи Бургас, ФЛОРА 2009 Бургас, ФЛОРА 2009 Декабрь 2017 года МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. флора 2008 Бургас, ФЛОРА 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development