Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Онлайн журналистикатаКлючови думи: онлайн журналистика
16 Февруари 2012, Четвъртък


Автор: Анатолия Луканова

Онлайн журналистиката е не само актуална тема за разискване, но и все по-обхватна и обширна. Днес тя е завладяла доста голяма част от потребителите на информация.

Привилегиите, които тя ни дава се оценят от всичко ползватели на мрежата. Неограничена памет, богати архиви, възможност за аудио и видео, звук и картина, лесен достъп, добро оформление и т.н.

Най - големият плюс на онлайн журналистиката е възможниосстта за обратна връзка, коментар, чрез различните форуми, които тя предлага. Така човек става по-деен и активен, поставя се пред проблеми, на които не е само свидетел, дава си и мнението. Това, което най-много ми харесва в нея е ,че поставя всички пишещи и публикуващи в нея на едно и също ниво.

Естественно има и своите недостатъци, но това е нормално. Такива например са : различното възприятие, което тя оставя в реципиентите, това е присъщо на всички медии, не само на тези в Интернет, следващия проблем, с който се сблъсква онлайн журналистиката е финансирането, а от там и по-малкото количество на специалисти и профисионалисти в тази област.

Проблем, който се среща още е и това, че не всички хора имат неограничен достъп до мрежата и то по всяко време. Все пак перспективата пред нея е положителна, с нарастващ ефект. Всички сме свидетели на нейното все по- голямо потребление и нарастваща нужда от нея. Мисля си, че тя няма да отстрани другата журналистика, но ще намали нуждата и потреблението и , след като за всеки ще е доста по-лесен и бърз начин да се запознават с всичко точно чрез онлайн журналистиката.


Прочетено: 15216 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Морска градина Бургас Несебър димитров ден Флора Бургас 2009 Компасът на ул. Aerogara Byrgas флора 2008 Конкурс прическа Бургас 2009 витраж1 Бургас-моста Лувъра, Париж - от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development