Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Екология, Здравеопазване // Малко Търново
рисунки, апликации, произведения от природни материали

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА



Ключови думи: странджа
26 Март 2012, Понеделник



Приключи финалният кръг от конкурса Странджа през моите очи и с децата от СОУ Васил Левски в Малко Търново.

В препълнената зала на читалището децата представиха своите творби – рисунки, апликации, произведения от природни материали, пяха автентични странджански песни, рецитираха стихове. Първи публиката в очароваха малките рецитатори, изпълнили с много чувство няколко поеми за Странджа, някои от които авторски. Децата продължиха с презентация за впечатленията си от Странджа и най-вече нейното крайбрежие, което имаха възможност да посетят през месец октомври по време на учебните пътувания за всички ученици от 1 до 8 клас на училището в Малко Търново.
Конкурсът и учебните пътувания бяха организирани от Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) в партньорство с Дирекцията на природен парк „Странджа” в рамките на проекта „Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина”, осъществяван с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
Оригинални приветствия към децата отправиха кмета на града, г-н Илиян Янчев, директора на парка инж. Стефан Златаров и норвежкият експерт Бьорн Арне Нес, който успя да впечатли децата не само с ниските температури в Норвегия, но и с това, че живее близо до Северния полюс и …Дядо Коледа.
Всяко дете, участвало в конкурса, получи от организаторите от БФБ еко-торбичка от плат с оригинални послания за Странджа, тефтерче и еко-химикал, а най-добрите бяха отличени с енциклопедии, книжки, шапки, моливници. Всички в залата получиха заночки за Странджа.
Празникът завърши с оригинална почерпка – ръчно изработени шоколадови бонбони с пълнеж от орехи и апетитни кексечета, приготвени специално за децата от жените от сдружение „Златното руно” – с.Звездец и Дирекцията на природния парк.
На финала организаторите от БФБ напомниха на децата, че е не е достатъчно само да обичаш природата и да й се любуваш, по-важно е какво можеш да направиш за нейното опазване, за да я има и като пораснат, и за да ни прави винаги щастливи. Децата от своя страна помолиха организаторите да не ги забравят и догодина отново да участват в такива конкурси и най-вече учебни пътувания – пожелаха си много нови срещи с българската природа.





ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА

ДЕЦА ВЪЗПЯВАТ СТРАНДЖА
Прочетено: 11468 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Декабрь 2017 года успях! Стилът на знаменитостите Българско село Конкур глазами зрителя Кайро Светла Пътна помощ - ADAC БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Конкурс прическа Бургас 2009 Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development