Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас се черпи в Тел Авив



Ключови думи: Бургас, Димитър Николов
26 Март 2012, Понеделник



Бургас черпи от опита на Тел Авив. Делегация от Община Бургас, водена от кмета Димитър Николов, посети втория по големина град в Израел и негова неформална столица Тел Авив. Тридневната работна визита бе по официална покана на кмета на израелския град Рон Хулдаи.

В рамките на посещението бе положено начало на по-тясно съвместно сътрудничество и бъдещи проекти на Бургас с израелския град Тел Авив, най-вече в сферата на туризма, културата, икономиката и околната среда.
Кметът Николов и заместниците му Красимир Стойчев, Костадин Марков и Атанаска Николова се запознаха на място с модела на интегриран градски транспорт и системата „велосипед под наем“, въведен в Тел Авив. Натрупаните впечатления и всички приложими на бургаска територия практики ще бъдат използвани при изпълнението на проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас“ и въвеждането на общинската услуга рент-а-байк по проект „Велосипедният град – модел на модерна градска мобилност“.
    Бургаската делегация се запозна отблизо с реализираната рехабилитация на старото пристанище в Тел Авив и превръщането му в съвременна и атрактивна зона за обществен отдих и рекреация за жителите и гостите на града.
По време на официалната вечеря кметът Димитър Николов използва възможността да обмени опит и идеи с кмета на Тел Авив Рон Хулдаи и  кмета на германския град Есен Райнърд Пас във връзка с кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 г.
Посещението на делегацията от Бургас съвпадна с Дните на изкуството в Тел Авив, провеждани от 22 до 24 март, в рамките на които се организират разнообразни културни събития, а град Есен е един от големите търговски и културни центрове в Германия, който бе провъзгласен за Европейска културна столица през 2010 г.
Тримата градоначалници обсъдиха възможностите за взаимодействие и съвместни проекти и се обединиха около идеята, че по темпове на развитие, градовете им се утвърждават като своеобразни лидери в страните си.
Кметът Николов представи пред колегите си доброто географско местоположение и логистика на Бургас, както и възможностите за бизнес и развитие, които предлагат индустриалните му зони и им отправи официална покана да се запознаят отблизо с града.






Прочетено: 4600 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
wood Флора Бургас 2009 Бургас., ФЛОРА 2008 Пристанище Созопол Четвърти рожден ден Конкур глазами зрителя Над Община Бургас Spirit of Burgas Списание Влъхвите РК
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development