Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Изместват подземните комуникации по трасето на пътен възел Запад



26 Март 2012, Понеделник



С бързи темпове вървят строително-монтажните дейности по преместване на подземните комуникации под улиците Одрин и Крайезерна, сподели кметът Димитър Николов.

Те са част от първия етап по изграждането на околовръстния път на Бургас – Пътен възел Запад до Товарна гара, чиято цел е да изведе тежкия транспортен трафик по обходен маршрут без да навлиза в града.
Строежът на новото мостово съоръжение с детелина не може да започне преди да бъде изместена минаващата под трасето ВиК – инфраструктура.
В края на януари бе направен хоризонтален сондаж под улица „Одрин“ и е положена обсадната стоманена тръба, през която ще минават тръбите за канализация и питейна вода. Вече е прокопана и изградена, и тръбата за дъждовната канализация, която минава под ул. „Крайезерна“ и излиза на езерото „Вая“.
До края на този първи етап остават още три сондажа за полагане на канализация и на промишлен, и питеен водопровод под съществуващите жп линии до ул. „Крайезерна“. Към момента са в ход техническите процедури по съгласуване на изпълнението му с Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и Министерство на транспорта.
Освен преместването на подземната инфраструктура по трасето, проектът за Пътен възел Запад включва още изграждане на детелина от ул. „Проф. Яким Якимов“ към „Одрин“ с пътни връзки в посоките Варна-Бургас и Бургас-Варна и надлез над ул. „Одрин“ и минаващите оттам 9 жп линии към ул. „Крайезерна“ с връзки Варна-Созопол и Созопол-Варна.
За целта улица „Крайезерна“ също ще претърпи реконструкция, за да може да поеме тежкия трафик. Ремонтът ще подсили основите й и ще разшири платното. Рехабилитация ще претърпи още и бул. „Тодор Александров“ в участъка си от ул. „Спортна“ до Пътен възел Юг.
Идеята на околовръстния път е да изведе тежкия трафик от жилищните зони на града и централна градска част, през които преминава в момента.
Движението от София и Варна, което сега се осъществява по булевардите „Стефан Стамболов“ и „Димитър Димов“ през центъра на Бургас към Южното Черноморие, вече няма да навлиза в града, а ще минава около него. Новият маршрут ще включва улиците „Проф. Яким Якимов“ - „Крайезерна“ - „Тодор Александров“ и от строящия се в момента Пътен възел Юг ще слиза директно към Югоизточна България или Средец.
Това ще отпуши значително движението в града, който от години все повече се задъхва, ще спести стреса и времето за пътуване на шофьори и пътници, ще намали задръстванията по уличните светофари и кръстовища, пътните инциденти, шума и изгорелите отровни емисии, отделяни във въздуха.
Реализацията на транспортния възел е от национално значение, тъй като ще улесни максимално транспорното и комуникационно обслужване в тази част на страната и ще осигури директна връзка на главни пътища София-Бургас и Варна-Бургас с производствените зони – ПЗ Север, ПЗ Юг, ПЗ Победа и Пристанищен комплекс-Бургас от една страна и от друга – към цялото Южно крайбрежие, ГКПП Малко Търново и Турция.










Прочетено: 3706 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас, ФЛОРА 2009 Лувъра, Париж - от Бутик МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. Флора Бургас 2009 Елена Бургас-моста Бургас Жълтурче.jpg Театър за драма. опера и балет, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development