Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Изместват подземните комуникации по трасето на пътен възел Запад26 Март 2012, ПонеделникС бързи темпове вървят строително-монтажните дейности по преместване на подземните комуникации под улиците Одрин и Крайезерна, сподели кметът Димитър Николов.

Те са част от първия етап по изграждането на околовръстния път на Бургас – Пътен възел Запад до Товарна гара, чиято цел е да изведе тежкия транспортен трафик по обходен маршрут без да навлиза в града.
Строежът на новото мостово съоръжение с детелина не може да започне преди да бъде изместена минаващата под трасето ВиК – инфраструктура.
В края на януари бе направен хоризонтален сондаж под улица „Одрин“ и е положена обсадната стоманена тръба, през която ще минават тръбите за канализация и питейна вода. Вече е прокопана и изградена, и тръбата за дъждовната канализация, която минава под ул. „Крайезерна“ и излиза на езерото „Вая“.
До края на този първи етап остават още три сондажа за полагане на канализация и на промишлен, и питеен водопровод под съществуващите жп линии до ул. „Крайезерна“. Към момента са в ход техническите процедури по съгласуване на изпълнението му с Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и Министерство на транспорта.
Освен преместването на подземната инфраструктура по трасето, проектът за Пътен възел Запад включва още изграждане на детелина от ул. „Проф. Яким Якимов“ към „Одрин“ с пътни връзки в посоките Варна-Бургас и Бургас-Варна и надлез над ул. „Одрин“ и минаващите оттам 9 жп линии към ул. „Крайезерна“ с връзки Варна-Созопол и Созопол-Варна.
За целта улица „Крайезерна“ също ще претърпи реконструкция, за да може да поеме тежкия трафик. Ремонтът ще подсили основите й и ще разшири платното. Рехабилитация ще претърпи още и бул. „Тодор Александров“ в участъка си от ул. „Спортна“ до Пътен възел Юг.
Идеята на околовръстния път е да изведе тежкия трафик от жилищните зони на града и централна градска част, през които преминава в момента.
Движението от София и Варна, което сега се осъществява по булевардите „Стефан Стамболов“ и „Димитър Димов“ през центъра на Бургас към Южното Черноморие, вече няма да навлиза в града, а ще минава около него. Новият маршрут ще включва улиците „Проф. Яким Якимов“ - „Крайезерна“ - „Тодор Александров“ и от строящия се в момента Пътен възел Юг ще слиза директно към Югоизточна България или Средец.
Това ще отпуши значително движението в града, който от години все повече се задъхва, ще спести стреса и времето за пътуване на шофьори и пътници, ще намали задръстванията по уличните светофари и кръстовища, пътните инциденти, шума и изгорелите отровни емисии, отделяни във въздуха.
Реализацията на транспортния възел е от национално значение, тъй като ще улесни максимално транспорното и комуникационно обслужване в тази част на страната и ще осигури директна връзка на главни пътища София-Бургас и Варна-Бургас с производствените зони – ПЗ Север, ПЗ Юг, ПЗ Победа и Пристанищен комплекс-Бургас от една страна и от друга – към цялото Южно крайбрежие, ГКПП Малко Търново и Турция.


Прочетено: 2206 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас Флора Бургас 2009 Щрауси край Грудово На лодката трансвагон Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ закачалки 2 Димитър Николов Етнографски Музей БУРГАС ФАРА НА АХЕЛОЙ Флора Бургас 2009 Весела
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development