Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Пристига най-известният учител по Африканско танго



Квенда Лима, Кизомба, Кайзен
Ключови думи: Квенда Лима, Кизомба, Кайзен
27 Март 2012, Вторник



Каквото и да значи това, най-известният учител по Африканско танго идва в София на 1 април

Този стил на танцуване провокира и спорове дали не е прекалено близък контактът между мъжа и жената,но точно това са малките „трикове“, които ще сподели с публиката и танцьорите Квенда Лима
По покана на клуб "Амигос" гр. Русе от 30.03 - 01.04.2012 г., Квенда Лима ще проведе уъркшоп по Кизомба и Кайзен денс. На 01.04.2012 г. вечерта - Квенда Лима ще гостува на София Лайф клуб, а на 02.04.2012 г. от 20.00 часа - УРОЦИ С КВЕНДА ЛИМА в зала Фестивална.
Квенда Лима е най-търсеният инструктор по кизомба в света заради невероятния си и уникален стил и музикалност. Квенда Лима е роден в Кабо Верде, островна държава в Западна Африка, със силно португалско влияние. Работил е по различни хореграфски проекти и има над 10 години опит в преподаването на кизомба и традиционни танци на Кабо Верде. Кизомба е една отлична възможност за релакс, добро настроение и начин да срещнем много нови хора,които се усмихват и гледат на света от различен ъгъл,който променя човешките взаимоотношения. Води началото си от френските колонии на Карибите.Танцът се изпълнява по двойки с леки и бавни движения, в които се наблюдава изключителна нежност, но и респект на партньорите един към друг. Много често дамата танцува със завързани очи, за да се акцентира върху това, че партньорите трябва да се доверят изцяло един на друг. Богатата хореография на кизомбата позволява да се танцува,както на сцена,така и в ограничени пространства, тъй като ритъмът позволява да се тактува почти на място. Страните, в които Кизомба е сред най-популярните танци са Гвинея-Бисау, Кабо Верде, Португалия, Ангола, Мозамбик, Екваториална Гвинея, Сао Томе и Принсипи, Източен Тимор, Бразилия. В Европа все по-бързо навлиза тази нова „страст“, която съчетава в себе си спорт,танц,енергия и дори духовно учение,което много често е и причина танцьорите да се стремят към усъвършенстване не само на танцовите умения,но и на чисто човешките взаимоотношения между партньори.
Квенда ще покаже на българската публика и уникалният за Европа проект "КайЗен денс". Той предлага различен подход към проблемите и въпросите, които трудно или болезнено могат да бъдат изразени с думи. КайЗен денс е създаден като източник на свързаност, който да ни даде възможност да изразим своите емоции чрез ритъма, танца, движенията, жестовете, мимиките и спокойствието (в нас) като начини на личностно изразяване. КайЗен денс включва цялостното взаимодействие между тяло, ум и душа, които Квенда Лима нарича „триъгълника на живота”. По-високото осъзнаване на огромния ни потенциал на изразяване чрез езика на тялото води до по-дълбока и естествена връзка, която освобождава участника от субективни, културни и социални ограничения.
Всеки участник е поканен да „дава свободно”, без да се ограничава, докато учи техники или прави упражнения..
Проектът Кайзен денс докосва душата и сърцето на хората, тъй като съчетава в себе си ритмиката на танците,детската игра и медитацията . Квенда Лима се е съсредоточил и върху африкански модерни танци, които изключително умело вплита в проекта си Кайзен денс. Това прави часове по Кайзен много атрактивни и интересни за европейската публика,на която Квенда преподава традициите и горещата култура на Африка и Карибите. Харизмата и щедростта му в преподаването са вдъхновение за всеки, който е успял да се учи от него. В момента Квенда Лима живее в Лисабон, преподава по Кизомба-фестивали, салса уикенди и се надява да пренесе кизомбата и в други краища на света.


Прочетено: 5208 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Детски къщи Teddys house Конкур глазами зрителя Флора Бургас 2009 Созопол Йордановден 2011, Бургас - от Тина Мебелна Фабрика ДИЕЗ Кокили за Строители!!! Животът продължава Мото клуб Машина за боядисване 2,1 л/мин, бутална помпа HSP3890-2490 ЛВ. АНАЛОГ НА GRACO ST-MAX 395 Нощен Париж от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development