Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Нова 7-метрова кула за наблюдение на птици в защитена местност Пода



28 Март 2012, Сряда



Откриването на кулата ще се състои на 30 март 2012 г. (петък) от 14:00 часа в защитена местност „Пода”.

7-метровата кула за наблюдение на птици допълва възможностите, които  малката защитена територия предлага на посетителите. През новия туристически сезон популярната дестинация за природен туризъм и наблюдение на редки видове птици, освен познатите две специализирани укрития, вече ще предлага на гостите от цяла Европа и света едно по-различно и удобно място за наблюдение на птици. Кулата е възстановена на най-красивото място в защитената местност. От нея се разкрива красива гледка към Черно море, града, бившите утайници на нефтопреработващото предприятие (през по-голямата част от годината те са предпочитано място за почивка от много видове птици), както и към единствената смесена чаплова колония в близост до голям и модерен град, като Бургас. На ниските храсти в защитената територия гнездят заедно малка бяла чапла, сивата, нощната, гривеста и ръждивата чапли, както и бялата лопатарка, блестящият ибис и малкият корморан.
Високото съоръжение, предназначено за посетители, е само едно от подобренията в туристическата инфраструктура на защитена местност „Пода”, стопанисвана от Българско дружество за защита на птиците. Предстои да бъдат изградени два паркинга за автомобили и да се подобри пътят към защитената територия. Всичко това ще се случи в рамките на проект „Живот за Бургаските езера” по  програма LIFE+ на ЕС, изпълняван от БДЗП.



Прочетено: 3896 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Следобедно кафе Рмонтира пециклира шарнирни болтове носачи ПЕПИ честит рожден ден Слънчоглед xx Богориди, Бургас Флора -Бургас-2009.JPG pepta Черноморец-Поморие
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development