Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Приморско и италианският град Винчи с обща културна програма28 Март 2012, СрядаПочетният консул на България в италианския град Винчи /провинция Флоренция/ с консулски окръг Тоскана Алесандро Бузони се срещна с кмета на Приморско Димитър Германов.

Срещата бе първа стъпка към реализация на идеята за сътрудничество в областта на културата и изкуството между града на Леонардо и българската морска община.
По инициатива на Алесандро Бузони област Тоскана не веднъж се е представяла в България. Със съдействието на консула бе организирана изложбата „Научно-техническото наследство на Леонардо да Винчи”, която гостува и в Бургас.С негова подкрепа в Бургас бе организирана и изложбата, посветена на 150–годишнината от рождението на Джакомо Пучини, предшестваща концерта на всепризнатата оперна прима Райна Кабаиванска, която след 74 години се завърна в родния си град.
Сега Алесандро Бузони сподели идеята си за съвместна културна програма, между Приморско и Винчи.  Той предложи да бъде подготвена изложба с творби на известни скулптори и художници. Беше обсъдена и идеята танцовият състав на Приморско да гостува с концерт в италианския град.
 Приморско е малка община, но  с големи възможности, отбеляза кметът Димитър Германов. Той запозна госта с богата история, култура и традиции на региона, които могат да се вместят в бъдещите планове за изграждане на общ културен продукт.
Впечатлен от идеите, Алесандо Бузони пое ангажимент лично да разговаря с кмета на гр.Винчи за побратимяване с община Приморско.
Град Винчи се намира в Централна Италия, на 30 км западно от Флоренция.  Населението му наброява около 14500  жители. В непосредствена близост до града е роден художникът и учен Леонардо да Винчи.
Прочетено: 3466 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
европейка Бургас-моста димитров ден трансвагон Индивид в Червено море ЛРД Декоративната кула до хотел ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ-ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ Конструкция HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО КАСТИНГ  ЗА  МОДЕЛИ - AF  MODELS - гр. Бургас Мой хороший знакомый из Бургаса
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development