Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Румъния разреши на Шеврон да проучва за шистов газ30 Март 2012, Петък


Автор: Миглена Василева, студент БСУ

Румъния даде зелена светлина пред проучванията и добива на шистов газ на нейна територия, предоха румънски медии, цитирани от БТА.


Американската компания "Шеврон" получава правото да търси газ в три находища в района на Констанца - Вама Веке, Адамклиси и Костинещ, съобщава в. "Гъндул". От "Шеврон" са декларирали намерение да инвестират най-малко 65 млн. долара в проекта.

Това стана точно три месеца след като България наложи безсрочен мораториум върху проучванията и добива на шистов газ (виж карето по-долу).

Трите петролни споразумения с американската компания "Шеврон", сключени вчера от румънското правителство, влизат в сила от 28 март. На практика "Шеврон" получава концесия за изследване, развитие и експлоатация на находищата в трите района Вама Веке, Адамклиси и Костинещ. "Гъндул" припомня, че "Шеврон" има и периметър за проучване и експлоатация в района на град Бърлад, Източна Румъния.


Прочетено: 2252 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Летен театър газ Ученички Гимназия Раковски В Несебър Декоративната кула до хотел Машините на Леонардо Стара църква в Созопол МАШИНА ЗА ПЕРДАШЕНЕ НА МАЗИЛКИ ROKAMAT, ГЕРМАНИЯ-2700 ЛВ. ЛЯТО В ЧЕРНОМОРЕЦ Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development