Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

IBM е определен за пазарен лидер в сферата на междинния интеграционен софтуер



10 Април 2012, Вторник



IBM е пазарен лидер в сферата на междинния интеграционен софтуер (Middleware software) според изследователската и консултантска компания Гартнър.

 Класацията на Гартнър се базира на приходи от продажби по целия свят през 2011, като за IBM това е единадесета поредна година, в която заема челна позиция.

Според доклада на Гартнър - Gartner, Inc., Market Share: All Software Markets, Worldwide, IBM е водещ доставчик на софтуер с 32,1% пазарен дял, надвишавайки почти двойно най-близкия си конкурент в класацията. Според Гартнър, IBM е нараснал с 12,4% през 2011 г., с което изпреварва растежа на световния пазар за междинен интеграционан софтуер и приложения, който е отбелязал ръст от 9,9% до 19,4 милиарда щатски долара през миналата година.

Освен преднината си, според доклада на Гартнър, IBM е лидер по пазарен дял в ключови пазари,  разрастващи се по-бързо от общия ИТ пазар. Например, в сегмента Business Process Management Suite (BPMS) ръстежът през 2011 г. е 11,2% според Гартнър. IBM е определен за водещ доставчик в областта на BPMS софтуера с 27,1 % дял, с което надвишава почти тройно дела на най-близкия си конкурент.

Докладът на консултантската компания Гартнър посочва още, че IBM е лидер на световния пазар за разработване на приложения с дял от 24 %. IBM продължава да води в ключови и разрастващи се сегменти, включително Distributed Software Change & Configuration Management, Requirements Elicitation and Management, Design and Java Platform AD Tools. Гартнър посочва, че IBM продължава да бъде номер едно в други развиващи се и ключови области, включително Enterprise Service Bus Suites, Message Oriented Middleware Market, the Transaction Processing Monitor market и Integration Appliances.




Прочетено: 3576 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Змийския остров - Созопол 1 Мой хороший знакомый из Бургаса хотел приморец Конкурс прическа Бургас 2009 Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан ИЗКУПУВАМЕ Фирми : ЕООД, ООД, АД, ЕАД със Задължения + Освобождаваме от Солидарната Отговорност... kss Залез Бургас, Флора 2008 Tiffi Shop
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development