Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

IBM е определен за пазарен лидер в сферата на междинния интеграционен софтуер10 Април 2012, ВторникIBM е пазарен лидер в сферата на междинния интеграционен софтуер (Middleware software) според изследователската и консултантска компания Гартнър.

 Класацията на Гартнър се базира на приходи от продажби по целия свят през 2011, като за IBM това е единадесета поредна година, в която заема челна позиция.

Според доклада на Гартнър - Gartner, Inc., Market Share: All Software Markets, Worldwide, IBM е водещ доставчик на софтуер с 32,1% пазарен дял, надвишавайки почти двойно най-близкия си конкурент в класацията. Според Гартнър, IBM е нараснал с 12,4% през 2011 г., с което изпреварва растежа на световния пазар за междинен интеграционан софтуер и приложения, който е отбелязал ръст от 9,9% до 19,4 милиарда щатски долара през миналата година.

Освен преднината си, според доклада на Гартнър, IBM е лидер по пазарен дял в ключови пазари,  разрастващи се по-бързо от общия ИТ пазар. Например, в сегмента Business Process Management Suite (BPMS) ръстежът през 2011 г. е 11,2% според Гартнър. IBM е определен за водещ доставчик в областта на BPMS софтуера с 27,1 % дял, с което надвишава почти тройно дела на най-близкия си конкурент.

Докладът на консултантската компания Гартнър посочва още, че IBM е лидер на световния пазар за разработване на приложения с дял от 24 %. IBM продължава да води в ключови и разрастващи се сегменти, включително Distributed Software Change & Configuration Management, Requirements Elicitation and Management, Design and Java Platform AD Tools. Гартнър посочва, че IBM продължава да бъде номер едно в други развиващи се и ключови области, включително Enterprise Service Bus Suites, Message Oriented Middleware Market, the Transaction Processing Monitor market и Integration Appliances.
Прочетено: 2136 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
коте майк пчела Международен Семинар на фризьорите София Vision Spirit of Burgas хотел приморец Калиакра розичка Раковини във въздуха Извор на Марина река Приморско
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development