Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Chase and Status Live



29 Март 2012, Четвъртък



Chase & Status потвърдиха участие на живо във втория ден на най-голямото музикално събитие в България SPIRIT of Burgas дни преди излизането на DVD-то Chase & Status: Live At Brixton, което се очаква на 2 април.

Chase & Status потвърдиха участие на живо във втория ден на най-голямото музикално събитие в България SPIRIT of Burgas дни преди излизането на DVD-то Chase & Status: Live At Brixton, което се очаква на 2 април. Лондончаните Saul Milton (Chase) и Will Kennard (Status) ще са едни от основните ко-хедлайнери на главната сцена на 4 август. До дни предстои да се разбере дали към легендарното дръм енд бейс дуо и Rage MC и барабанистът Andy Gangadeen ще се присъединят и някои от артистите, с които напоследък Saul и Will работят: Liam Bailey и Delilah.
 
Колко музиканти могат да се похвалят с фенове като рапърите Jay Z, Snoop Dogg и Pharrell или пък с дръм енд бейс звезди като Andy C, Hype и Pendulum, и колко се радват на тежки ротации в ръцете на дъб степ знаменитости като N-Type и Skream? Това е успехът, който Saul Milton и Will Kennard, продуцентите, които стоят зад името Chase & Status, постигат само за 5 години, след пускането на пазара на дебютния им албум More Than Alot (2008), който веднага ги превръща в уникален градски феномен. Двамата се запознават в Университета в Манчестър в средата на 90-те. Среща ги взаимната любов към дръм енд бейса и започват кариера като диджеи.
 
More Than Alot превръща Chase & Status в истинско явление и заради разнообразието в стиловете и артистите, с които работят по реализирането му: „Pieces” с Plan B, “Against All Odds” с Kano и други. Едно от най-знаковите парчета в албума, „Eastern Jam”, прави силно впечатление на Snoop Dogg, който скоро след издаването на More Than Alot го използва за своя трак „Snoop Dogg Millionaire”. Критиците определят албума като несравнимо пътешествие из британската ърбан сцена и единодушно се съгласяват, че името му (което на български буквално се превежда „повече от достатъчно”) е напълно основателно. 
 
Следва вторият им и още по-успешен албум No More Idols (2011), в който си партнират с имена като Plan B, Delilah, Liam Bailey и Tinie Tempah. Това е и албумът, който ги прави световноизвестни и който стига до номер 1 в класацията UK Dance Album Chart и номер 2 в UK Albums Chart. Албумът, събрал в себе си най-доброто от дръм енд бейса, брейкбийта и дъб степа, се радва и на изключително позитивна оценка, от страна на музикалните критици и медиите, като често е сравняван с пионерите The Prodigy и Pendulum. Албумът е обявен за един от най-успешните във Великобритания през 2011 г., с продажби над 461 000 копия.

Няма трак или ремикс на Chase & Status, който веднага да не се превръща в абсолютен хит и да кара феновете на дръм енд бейса, брейкбийта и дъб степа да ги харесват все повече и повече. Ремиксът им на „Invaders Must Die” на The Prodigy, които преобърнаха плажа на SPIRIT of Burgas 2010, е почти толкова известен, колкото и самият оригинал. Ремиксирали са няколко пъти в албуми на поп иконата Риана (Rated R и Talk That Talk), англичанката Alexandra Burke (Overcome) и много други, сред които: Black Canvas' 'Broken Dreams', Dizzee Rascal, Nneka.
 
 
 
На Xtra Bass Awards през 2007 г. Chase & Status печелят първата си награда - Най-добър сингъл, за „In Love” (с Jenna G), събрал над 40 000 гласа от слушателите на BBC 1. Две години по-късно правят истински фурор на Drum & Bass Awards 2009, когато взимат награда за Най-добър албум (More Than Alot), Най-добър продуцент (Chase & Status) и Най-добър сингъл (“Take Me Away”). През 2011 г. добавят към наградите си и Най-добър LIVE и отново за Най-добър продуцент.




Прочетено: 4460 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Църква Св.Св. Кирил и Методи, Бургас Близо до жп гарата съботно кафе булка от Бургас Международен Семинар на фризьорите София козунак Светла хубава вечер Конкурс прическа Бургас 2009 аз Флора -Бургас-2009.JPG
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development