Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Български Великден в Одрин16 Април 2012, ПонеделникС боядисани яйца и козунаци ще отпразнуват Великден българите в град Одрин, Турция. Българският Великден се осъществява и тази година с подкрепата на фондация Европейски инициативи-Димитър Янков Несебър


Несебър Медия
http://nessebarmedia.com

Българският Великден в Одрин се превърна в традиция през последните години. Инициативата е на Мария Чъкърък, съпруга на българския свещеник в Одрин отец Александър Чъкърък. Българският Великден в Одрин се осъществява и тази година с подкрепата на несебърската фондация „Европейски инициативи-Димитър Янков”.

Единствената действаща българска църква в Одрин „Свети Георги” отново ще бъде не само религиозно, но и културно средище за всички местни и гостуващи българи в града за Великден. Шарени Великденски яйца като подарък за празника ще получат и много одрински деца, живеещи в квартала на българската църква „Барутлук” с пожелания за здраве и като жест на приятелство и добросъседство. В предверието на българската църква в Одрин ще бъде подредена на празника Великденска изложба с оригинално боядисани и рисувани яйца, празнична украса и домашни козунаци.

„Щастливи сме, че в нашите инициативи извън пределите на България се включват все повече деца и млади хора, защото в днешния глобален свят човешките ценности, култура и традиции нямат граници.”-отбеляза Пейко Янков, председател на фондация „Европейски инициативи-Димитър Янков” Несебър.

През последните години несебърската фондация „Европейски инициативи-Димитър Янков” съвместно с Общински детски комплекс Несебър и българската общност в Одрин реализираха множество инициативи по повод големите национални празници. Само преди месец децата в Одрин получиха български мартеници от Несебър.


Прочетено: 4534 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Заслон в местност Живия огън Конникът в парк Пречиствател на въздух за стая с термометър Черноморец-Поморие Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Созопол - пристан МАРИНА КЕИП Слънчоглед тръби и инсталации Бургаският кей МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА Рибарското селище привечер
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
31
1
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development