Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Северна Корея изстрелва ракета в чест на Ким Ир Сен



Северна Корея изстрелва ракета в чест на Ким Ир Сен
Ключови думи: КЦТА, Съвет за сигурност на ООН, Пхенян, балистични ракети, Северна Корея, космическата операция
16 Април 2012, Понеделник


Автор: Десислава НИКОЛЧЕВА, студент БСУ

Северна Корея обяви, че ще изстреля през април ракета, която ще изведе в орбита сателит по случай стотния рожден ден на основателя на КНДР Ким Ир-сен.

Новината съобщи официалната осведомителна агенция КЦТА, цитирана от световните агенции.
Решението е в нарушение на резолюция на Съвета за сигурност на ООН, забраняваща на Пхенян да извършва ядрени дейности и изстрелвания на балистични ракети.
 Насрочваме космическата операция за периода между 12 и 16 април, заявил говорител на Корейския комитет за космически технологии .Вашингтон реагира на новината, като изрази съмнение, че ще може да продължат да предоставя  помощи за Северна Корея, ако изолираната азиатска държава изстреля ракетата.
„Ако стартът се състои, това очевидно ще създаде напрежение и ще направи прилагането на каквото и да е споразумение за предоставяне на храни доста трудно”, заяви говорителят на Държавния департамент Виктория Нуланд.
На 29 февруари Вашингтон съобщи, че САЩ ще предоставят на Северна Корея 240 000 тона храни, след като страната пое ангажимент да замрази своята ядрена програма и изстрелването на ракети, както и да допусне на своя територия инспектори на Международната агенция по атомна енергия. "Много трудно е да си представим, че можем да се ангажираме със страна, на която нямаме доверие и която по очевиден начин нарушава международните си задължения", добави говорителката.




Прочетено: 2722 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 - от Бутик само черноморец бургас Бургаският мост Best friends Конкурс прическа Бургас 2009 За Майсторите!!!!!!! Кокили за Строители и Атракции аз Хебел ремонтира,кормилна система
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development