Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Държавен служител заловен с цигари без акциз



Държавен служител заловен с цигари без акциз
Ключови думи: неакцизни цигари, контрабандна, Ваньо Танов
16 Април 2012, Понеделник


Автор: Десислава НИКОЛЧЕВА, студент БСУ

В 41-годишния пловдивчанин са открити 300 стека цигари без бандерол

Служител на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност беше задържан с 300 стека неакцизни цигари. Полицаи от Търговище намериха тютюневите изделия в кола, шофирана от 41-годишния пловдивчанин.Държавният служител е предал цигарите на униформените с протокол за доброволно предаване. Той не е арестуван.. По-късно в дома му са намерени над 600 кутии неакцизни цигари, заради което бил задържан.Според разследващите стековете са трябвало да бъдат продадени в района на Търговище.

Всяка трета цигара плод на контрабанда
Всяка трета цигара у нас е контрабандна, сочи проучване на Центъра за изследване на демокрацията.
Темата с контрабандната на цигари беше дискутирана на международна конференция в София. Този тип бизнес надмина печалбите от търговията с дрога. Вицепремиерът Симеон Дянков прогнозира, че проблемът с нелегалните цигари ще бъде преодолян, тъй като идните четири години не се налага цените на тютюневите изделия да се увеличават.
Големите приходи примамват и държавни служители, които подпомагат печелившата търговия – улични полицаи, митничари, дори по високите нива на администрацията. 
Около 40% от цигарите на пазара у нас са нелегални. „Рязкото увеличаване на акциза принуди доста от пушачите да минат на фалшиви цигари, но с течение на времето се промени - търсят се, но са от производство с по-високо качество”, коментира шефът на Митниците Ваньо Танов.



Прочетено: 4662 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Индивид в Червено море Три девойки ученички сградата на Общината трансвагон Welcome Републиканска след ремонта ФАРА НА АХЕЛОЙ пепита жълто жълто и сиво 2 Гараж на село оферта заем
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development