Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Финал на конкурс бележи Световния ден на книгата и авторските права



18 Април 2012, Сряда



Управата на Обзор се надява повече деца да обикнат четенето

Международният ден на книгата, 23 април, ще бъде отбелязан в Обзор с финала на новаторски конкурс за изработка на кукли на приказни герои. Състезанието бе обявено в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" преди великденската ваканция и има за цел по нестандартен начин да събуди интереса на децата към книгите. Всеки ученик, решил да се включи в надпреварата за най-атрактивен модел на приказен герой, може да използва материали по своя преценка. За прецизна изработка и ефектно представяне на куклите, журито ще дава допълнителни точки.

Освен традиционния конкурс за изразително четене, инициативите за деня на книгата включват и драматизация на "Патиланци" на Ран Босилек. В ролите на Патиланчо и приятели, ще са ученици от 3ти до 6ти клас. За да покажат своята съпричастност към екологичните проблеми, децата на Обзор ще играят с костюми, изработени от картон. Представлението ще приключи с четене на любимите на децата писма до Смехурко.

23 април е избран от ЮНЕСКО при ООН за световен ден на книгата и авторското право. Датата е знакова световната литература. На нея са починали Сервантес и Шекспир и е роден Набоков. На същия ден в Каталуня се отбелязва денят на св. Георги Победоносец и част от традицията е да се подари книга. Днес денят на книгата се отбелязва по цял свят.



Прочетено: 3986 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
парапетът до Казан за топло Почивка на море - Вила Жани Ахтопол / Ahtopol ИЗКУПУВАМЕ Фирми : ЕООД, ООД, АД, ЕАД със Задължения + Освобождаваме от Солидарната Отговорност... МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Божидара -спокойствие в морската градина Жреци на музите 2009 Созополски къщи Мой хороший знакомый из Бургаса хотел приморец Театър за драма. опера и балет, Бургас.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development