Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Проведе се първото заседание на Съвета по регионално развитие при Президента Плевнелиев



Съвет за развитие на регионите и националната инфраструктура
Ключови думи: Съвет за развитие на регионите и националната инфраструктура, инвестиции, съфинансиране
18 Април 2012, Сряда



Българската търговско-промишлена палата подкрепя изцяло предварително изпратените ни позиции за днешното заседание.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов участва в първото заседание на Съвета по регионално развитие при Президента Плевнелиев и направи изказване

"По отношение на транспортната инфраструктура:  Прави впечатление ,че сякаш се подценява посоката СЕВЕР-ЮГ. В това число и може да се спори дали да се развива инфраструктурата по периферията или през центъра през тунела под връх Шипка , защото едва ли е полезно да има големи пътни потоци покрай туристическата зона.

По отношение на водния сектор -  понеже се прокрадват идеи за нова национализация на водопреносната мрежа . Ако има такива идеи ще препоръчаме преди да се започва да се направи проверка на изпълнението на задълженията за инвестиции в този сектор.

По отношение на електронното правителство – искаме да видим „Резултати” с много въпросителни.

По отношение на енергийната ефективност – това че ще се предвиди до 50 процента съфинансиране по програми или от бюджета е добре, защото при 20 процента съфинансиране нямаше стимул и програмата беше обречена, тък като през санирането на сградите се увеличаваше сивия сектор.

По отношение на регионалното развитие , като че в плановете се пропускат оново индустриалните зони. Бихме желали и в областните управи и в общините да не се забравя тази възможност за инвестции. Сега няма натиск за инвестиране, но всяка общината трябва да е готова и да рекламира своите възможности за привличане на инвестиции.

И като реакция на говорилите преди мен ще кажа, че публично-частносто партньорство трябва да получи изключителна подкрепа и също така в сферата на иновациите средствата да бъдат за стимулиране на прагматичния подход  контакт фирма – научно звено и/или учебно заведение."



Съвет за развитие на регионите и националната инфр

Съвет за развитие на регионите и националната инфр

Съвет за развитие на регионите и националната инфр
Прочетено: 5012 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
xx Във висините Инкубатори за люпене на яйца следобедно спокойствие коледни песни Конкур глазами зрителя Флора Бургас 2009 Есен бургаска среща синьо МАРИНА КЕИП Неизползваната жп линия в парк
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development