Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Култура и изкуство // Бургас // Арт // Архитектура
Камара на архитектите в България, РК Бургас организират конкурс

Моята къща-мечтаКОНКУРСЪТ е за рисунка или макет на тема "Моята къща-мечта" и в него могат да участват деца до 14 години
Ключови думи: конкурс за деца, камара на архитектите, моята къща-мечта, къща-мечта
08 Май 2012, ВторникКОНКУРСЪТ е за рисунка или макет на тема "Моята къща-мечта" и в него могат да участват деца до 14 години. Резултатите ще се събират на посочения адрес или получават по e-mail до 17 часа на 28 май 2012.
Най-добрите проекти ще бъдат определени от жури и ще бъдат обявени на 1 юни.
Наградите са в категориите : най-смела идея, най-интересен проект, най-малък участник, най-оригинално представяне и др.


КОНКУРСЪТ е за рисунка или макет на тема "Моята къща-мечта" и в него могат да участват деца до 14 години. Резултатите ще се събират на посочения адрес или получават по e-mail до 17 часа на 28 май 2012.
Най-добрите проекти ще бъдат определени от жури и ще бъдат обявени на 1 юни.
Наградите са в категориите : най-смела идея, най-интересен проект, най-малък участник, най-оригинално представяне и др.

Проектите трябва да бъдат придружени с кратък текст и отговори на анкетата, която можете да намерите надолу в текста.

ЦЕЛ
Ние всички – деца и възрастни – живеем в свят, създаден от възрастните, от техните пораснали мечти и въображение. Какъв би бил един свят, построен от деца? Дали той би приличал на познатата ни архитектурна среда? Или би представлявал по-уютно, интересно и забавно място? Вслушват ли се възрастните в гласовете на децата или ги приемат за наивен шум, фон на зрелите си мисли? Понякога самите възрастни се опитват да се върнат към свежестта на непринудените детски идеи, но най-интересно ни се струва да попитаме самите деца за какъв свят мечтаят. Да започнем от дома – как децата си представят „къщите“, в които биха искали да живеят? Кое е важно за тях? Доколко познаваме мечтите на собствените си деца? Можем ли да работим заедно с тях по „проект“ за къща-мечта, предизвиквайки въображението им и приемайки, че няма невъзможни светове, стига да има мечти, които да водят към тях?
Наричаме инициативата „лаборатория“, защото ни се иска да поощрим освен въображението на децата, също и съвместната им работа с приятели, родители, учители и т.н., които да им помагат да разкажат за своите мечти, без почеркът на възрастния на надделее над детския. Това ще бъде основен критерий при оценяване на проектите.
Крайната цел е събраните проекти да бъдат публикувани в книжка - албум "Моята къща-мечта" и да бъдат презентирани есента на Софийска архитектурна седмица.

ИГРАТА ще се проведе на 1 юни от 15 часа край "Стената на приказките" в Морската градина на гр.Бургас. В програмата са включени много приключения и изненади.
Подробности относно играта ше бъдат обявени във Facebook и в медийното пространство дни преди 1 юни.


Адрес за изпращане на проектите:
8000 Бургас ул.Цар Асен 7, ет.3,офис 4
до: КАБ-Бургас за конкурса “Лаборатория за къщи-мечти”
раб.време 10-12ч. и 14-16ч.
тел 056 842944
или e-mail: [email protected]Прочетено: 22104 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Театър за драма. опера и балет, Бургас. Графила 2009, Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 За Майсторите!!!!!!! Водна топка жълто Аз с майка и татко Приятелки в три цвята Машините на Леонардо Залез Флора Бургас 2009 Мебелна Фабрика ДИЕЗ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development