Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Около 200 бургаски двойки са получили помощ от Общинския фонд ин витро



07 Август 2012, Вторник





Около 200 са бургаските двойки с репродуктивни проблеми към момента, които са получили финансова помощ от Общинския фонд ин витро, откакто той съществува. Над 75 % от тях, днес са успешни и щастливи родители. Това сподели на пресконференция в Община Бургас Ваня Христова – координатор на Фондация „Искам бебе“ за Бургас.
    В срещата взеха участие още председателят на УС на „Искам бебе“ Радина Велчева, Ана Михайлова – психолог на безплатните групи за емоционална подкрепа, зам.-кметът Йорданка Ананиева, общинският съветник Вълчо Чолаков и певецът Веселин Маринов.
    „Бургас показва най-добрият пример в национален мащаб и това как могат да работят заедно гражданските структури, общината, психолозите и лекарите. Заедно със Сдружение „Зачатие” преди три години и половина, и благодарение усилията на местната администрация и общинските съветници, заработи общинския фонд ин витро, който отделя между 150 000 - 200 000 лева годишно. Това е и най-големият общински фонд в национален мащаб за подпомагане на семействата с репродуктивни проблеми”, отбеляза председателят и основател на Фондацията Радина Велчева.
    Местният координатор на фондацията Ваня Христова сподели, че тази година „Искам бебе“ навършва 5 години от своето създаване през 2007 г. и ще отпразнува рождения си ден в Бургас. Той ще бъде отбелязан на 8 август в Летния театър, къдетои от 18.00 часа ще се проведе традиционния благотворителен базар на Фондацията, в който ще се включват доброволци от Бургас, Стара Загора, Варна, София, Търговище, Пловдив, Русе с ръчно изработени сувенири, картини и картички. Със средствата от продажбата ще бъдат подпомагани двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от донорски програми. Веднага след това от 21.00 часа ще започне концертът на Веселин Маринов „Един мъж на 50“, който певецът е посветил на благородната и хуманна кауза на фондацията.
На сцената ще бъде разрязана голямата торта-изненада, която е подарък от кмета на Бургас Димитър Николов, а „поздрави“ към гостите в Летния театър ще отправят най-младите и дългоочакани бургазлийчета, родили се преди броени дни.
    Председателят на фондация „Искам бебе“ Радина Велчева разказа, че от своето създаване до сега, фондацията вече има доброволчески структури в 33 града в страната , с които работи. За последната година и половина Фондацията е успяла да разработи собствена донорска програма за подпомагане на 10 % от жените с репродуктивни проблеми, които не могат да се възползват от държавното финансиране. Резултатите до момента сочат, че 47 жени са финансирани по донорска програма и са родени 21 бебета.






Прочетено: 5688 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас-моста Кокили за Строителите-супер НОВО!!! Созопол Кукерландия 2011, Ямбол Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA Детски къщи Teddys house Летния театър на Бургас 9 мая 2015 года червено моите цветя пепи
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development