Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Направиха първата копка по изграждане на пречиствателна станция на Горно Езерово08 Август 2012, СрядаЗапочна изграждането на канализация и пречиствателна станция за отпадни води в бургаския квартал Горно Езерово. Стойността на проекта е 11 млн.лв. Финансира се по оперативна програма Околна среда.

В проекта на Горно Езерово е включено подменяне на старите тръби, изграждане на отклонения към всяка сграда, за отвеждане на отпадните води към пречиствателната станция. Така ще бъде прекратена практиката на използването на септични ями и изливането на биологични излишъци в дерето. По думите на Димитър Николов с изпълнението на този проект стандартът на живот в квартала щял качествено да се повиши. Към канализацията няма да бъдат присъединявани незаконните къщи, които са в процедура на събаряне.

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова, която бе отличена, като един от основните „виновници“, за да бъде спечелен този проект, на свой ред отбеляза, че Бургас е сред отличниците по усвояване на средства във водния сектор. Общината е спечелила проекти за над 250 млн.лв, маркира екоминистърът.


Прочетено: 3302 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
камини ЕЛЕКТРИЧЕСКИ Международен Семинар на фризьорите София Конкурс прическа Бургас 2009 pepi Театър за драма. опера и балет, Бургас Spirit of Burgas Ирис майк Община Бургас Приятелки в три цвята От моста в Слънчев Бряг
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development